Wij weten de naam van de baby van Harry en Meghan

 

Nog maar even wachten en dan wordt de baby van het jaar geboren. Meghan, de hertogin van Sussex, staat op het punt te bevallen en de Britten worden helemaal gek…

 

De Britten houden wel van een gokje en het blijkt dat de meeste van hen hun ponden inzetten op een meisje. Maar welke naam zou de eerste spruit van Harry en Meghan krijgen? Vast geen Daisy of Tom.
 
De meeste Britten denken dat een eventuele dochter naar haar oma Diana wordt vernoemd. Harry’s moeder kwam in 1997 om bij een tragisch auto-ongeluk en het zou natuurlijk het ultieme eerbetoon zijn als het meisje de naam van haar overleden oma krijgt.
 
Op de tweede plaats staat Victoria (uiteraard naar de illustere koningin Victoria uit de negentiende eeuw) en als derde is Alice geëindigd, naar Anne Elizabeth Alice Louise, de dochter van queen Elizabeth en prins Philip.
 
Pas op de vierde en vijfde plaats staan de jongensnamen Arthur en James. Niet bijster origineel want deze namen zijn in het verleden al heel vaak door de koninklijke familie gebruikt. Denk maar aan Koning Arthur. Je weet wel, die heldhaftige figuur uit de middeleeuwen. Deze namen zijn in ieder geval nog over, want Harry’s broer William en zijn Kate kozen George, Charlotte en Louis voor hun schattige kindjes.
 
Maar misschien gooit Meghan wel haar koninklijke kont tegen de krib en noemt ze haar baby’tje lekker heel anders en Amerikaans. Bijvoorbeeld naar een van haar beste vriendinnen: tennisster Serena Williams of haar Suits-collega-actrice Abigail Spencer.

 

 
Meghans goede vriend George Clooney had het vast leuk gevonden als het kindje van naar hem zou worden vernoemd. Hmmmm, George… what else!
 
Toch wel jammer dat William en Kate die naam al hebben ingepikt.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit