Ook prinsessen worden gepest

 

 

Ze stoppen er gewoon niet mee, die bloedhonden van de Britse roddelpers. Meghan Markle is gewoon iedere dag de Sjaak.

 

 

 

Het zou een sprookje moeten zijn. Mooie actrice loopt haar droomprins, een echte nota bene, tegen het lijf. Ze worden verliefd en trouwen, inclusief een rijtoer in een koets. En ze leven nog lang en gelukkig…

 

Nou, was het maar zo’n feest. Meghan doet het nooit goed in de ogen van de Britse roddelpers. Vanaf het allereerste begin krijgt ze bakken met kritiek. Wat ze draagt is te duur. Kritiek op haar schoenen, die zijn een maat te groot. Op de relatie met haar vader en haar halfzus. En hoe walgelijk: ook op haar huidskleur. Ze wordt vaak compleet afgebrand in de pers.

 

Meghan is inmiddels hoogzwanger en zelfs nu laten de tabloids haar niet met rust. Iedere stap die ze zet wordt gevolgd en de kritiek is niet mals. Het is niet de eerste keer dat de Britse media worden opgeroepen om haar met rust te laten. Toen prins Harry net verkering met haar had, liet hij een open brief publiceren. Hierin wees hij de tabloids op de nare manier hoe zij over de gescheiden actrice en haar gemengde achtergrond schreven.

 

Nu heeft George Clooney er ook schoon genoeg van. George en zijn vrouw Amal zijn goede vrienden van Harry en Meghan. De acteur heeft in een interview met een Australisch tijdschrift gezegd dat de constante aanvallen op Meghan Markle in de media wel heel erg lijken op de manier waarop prinses Diana destijds door de paparazzi werd opgejaagd.

 

“Ze jagen Meghan Markle gewoon overal achterna,” zegt George over de hertogin van Sussex. “Ze is een vrouw die zeven maanden zwanger is, en ze wordt achtervolgd en belasterd op dezelfde manier als ze bij Diana deden, de geschiedenis herhaalt zich. We hebben gezien hoe dat eindigde.”

 

In 1997 kwam Harry’s moeder, prinses Diana, in Parijs om het leven toen de auto waarin zij werd vervoerd met hoge snelheid tegen een betonnen pijler botste. De chauffeur probeerde toen de paparazzi te snel af te zijn die als vliegen rond de auto hingen.

 

 

George vindt het frustrerend om te zien hoe de gezondheid en de gemoedsrust van Meghan lijden onder deze continue druk. Hij vindt het onverantwoord hoe de media met haar omgaan en haar privacy keer op keer negeren.

 

Kijk, zo neem je het op voor je vrienden. That’s what friends are for. What else?

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit