De grootste irritaties in Whatsapp

 

Mijn schermtijd is het bewijs dat ik eigenlijk het grootste deel van de dag aan het appen ben. Gemiddeld breng ik 9 tot 10 uur per week door in het groene boxje op mijn telefoon.

 

Als je mijn moeder dit twintig jaar terug had verteld, was ik vermoedelijk telefoonloos naar de middelbare school gestuurd. Ik verschuil me vaak en veel achter het feit dat ik werkmatig app, maar dan nog is het schandalig veel. Met het gebruik van WhatsApp ontstaan trouwens net zo snel een boel irritaties, het is tenslotte een weerspiegeling van het leven. Ik verzamelde steekproefsgewijs de grootste voor je. Herkenbaar?

 

1. Blijf met je tengels van de caps lock
Niets zo schreeuwerig als hele zinnen in kapitalen. Doe gewoon rustig. IS NERGENS VOOR NODIG.

 

2. De enteraar
Bij
Elk
Woord
Op
Enter
Drukken

 

Stop hiermee, nu meteen.

 

3. Ghosting

Het type dat wel leest, maar nooit iets zegt. Ik woon trouwens met zo iemand samen.

 

4. Punten
Daar schijnt de jeugd nogal gevoelig voor te zijn. Zinnen met punten voelen blijkbaar agressief aan. Ik vind ze vooral correct, dus naar mij mag je punten sturen, behalve als je maar één woord stuurt, dan klinkt het inderdaad heel boos.

 

5. Onchristelijk uur
Dat jij last van slapeloosheid hebt of op rare tijden opstaat of naar bed gaat, wil niet zeggen dat je mij in het holst van de nacht moet appen. Hou het gewoon beschaafd zoals vroeger met bellen, na half acht ’s ochtends en voor elf uur ’s avonds, met uitzondering van vrienden en familie natuurlijk. Ja, ik heb het inderdaad over collega’s.

 

6. Mensen die hun blauwe vinkjes uit hebben staan
Ik weet het: jullie doen dit vanwege mensen zoals ik, maar ik vind het gewoon heel fijn om te weten of je een bericht gezien hebt. Je hoeft me heus niet te antwoorden, alleen de wetenschap van het gelezen worden is voor mij al genoeg. Gun me dit plezier.

 

7. Gesprekken verbergen
Het is al steeds meer geaccepteerd om een app te muten, maar ik zou ook zo graag voor een bepaalde tijd een app niet willen zien. WhatsApp, lezen jullie mee? Geef ons deze functie (en dit wil May ook trouwens).

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans