Wat ik wil van WhatsApp

 

 ‘Ik heb even een appgroepje aangemaakt.’ Ik kijk naar mijn geliefde op links en het is dat ik stevig zit, anders was ik van mijn stoel gevallen. 

 

Mijn lief is namelijk nogal anti-Mark Zuckerberg (om moverende redenen zou ik zeggen) en dus ook geen voorzitter van de fanclub van WhatsApp. Hij was denk ik ook een van de laatste Nederlanders die WhatsApp ging gebruiken, maar hij is nu toch wel om. Want WhatsApp is reuzehandig, Mark Zuckerberg of niet.

 

Maar ik heb nog wel wat tiny, ieniemini puntjes ter verbetering die ik, gratis en voor niets, aan de firma WhatsApp doorgeef.

 

1.   Out of office-WhatsApp

Kijk, WhatsApp is zo geïnstitutionaliseerd dat het de reguliere mail bijna heeft verdreven. Zal niet in elk vakgebied zo zijn, maar bij mij wel. Maar soms ben je op vakantie en wil je even WhatsApp-vrij zijn. Of misschien heb je een begrafenies of wat dan ook en komt het gewoon even niet uit. Nu reageer je niet en  ziet de zender misschien geen blauw vinkje, maar echt heel beleefd vind ik het niet. Dus graag een out of office-optie.

 

2.   Inplannen van een bericht

Sinds we WhatsApp steeds zakelijker gaan gebruiken, lijkt het me fijn als ik de timing van het verzenden kan instellen. Ook handig met tijdsverschil. Dus graag.

 

3.   Verwijderen van een bericht verwijderen

Als nu iemand een bericht heeft verwijderd, vraag ik me meteen af: WAT stond daar dat niet voor mijn oogjes bestemd was? Mysterie alom. Dus als je een bericht verwijdert, geef me dan ook de optie om ook de tekst ‘dit bericht is verwijderd’ te verwijderen. Wat is daar überhaupt het nut van?

 

4.   Verwijderen van de tekst ‘doorgestuurd bericht’

Stuur ik eens een leuk plaatje door, weet iedereen dat het niet van mij komt, maar dat ik het ook maar gewoon lafjes heb doorgestuurd.

 

Dank je, Mark.

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach