Zie je het even niet scherp? Maak gewoon een afspraak!

 

De afgelopen maanden stond ik niet te springen om vreemde mensen in de ogen te kijken. Herkenbaar?

 

 

Door de coronamaatregelen van de afgelopen maanden was ook mijn leven behoorlijk tot stilstand gekomen. Daardoor had ik alle tijd om eens lekker te gaan zitten voor een fijne Netflix serie op de Ipad of een mooi boek. Toch zag ik het ondanks mijn leesbril niet zo goed als ik zou willen, maar ik durfde niet naar de opticien om mijn ogen na te laten kijken. Het voelde niet goed om een vreemde zo dicht in de buurt te hebben voor het oogonderzoek. Tot ik scheelzag van de hoofdpijn en toch maar een afspraak maakte.

 

Ik was niet de enige zo blijkt uit onderzoek* van Specsavers. Eén op de drie bril- en contactlensdragers stelde de afgelopen anderhalf jaar net als ik een bezoekje aan de optiekwinkel uit, bang dat het virus zo te dichtbij zou komen.

 

Maar mijn zorg bleek helemaal niet terecht, want bij Specsavers maakte ik eerst een afspraak, waardoor ik niet in een volle winkel stond, hielden we 1.5 meter afstand van elkaar en maakte de opticien gebruik van spatschermen. Zo zat ze dichtbij en toch op een en veilige afstand en dankzij deze aanpassingen kon ze het oogonderzoek goed en verantwoord afnemen. 

 

Achteraf gezien was ik dus heel blij dat Specsavers gewoon geopend was want met mijn nieuwe bril met sterkere glazen is het veel fijner kijken en lezen. Dus heb je oogklachten, maak gewoon een afspraak. Het enige dat je kan gebeuren is dat je weer tevreden de winkel uitgaat.

 

*Over het onderzoek
Het onderzoek is representatief uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Specsavers Nederland.
 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit