Is Meghan de nieuwe Diana?

Bijna twintig jaar later lijkt het sprookje zich te herhalen.

 

Ze hadden het besproken bij Nieuwsbegrip op school, het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Maar hoe het nou toch allemaal zat, wilde ze weten. We hadden weleens samen The Crown gekeken dus de personages waren bekend.

 

Het verhaal van lady Diana werd in haar ogen het sappigste sprookje dat ze ooit hoorde. Hoe ik ook probeerde te nuanceren (“de liefde laat zich niet leiden, bovendien is het wel echte liefde gebleken tussen Charles en Camilla”) werd Camilla ‘de gemene’, Charles ‘de verschrikkelijke’, Diana de mooie prinses. De hedendaagse versie van de wolf, dat waren de fotografen. De hongerige hyena’s die haar de dood injoegen.

 

Nu, bijna twintig jaar later, lijkt het sprookje zich te herhalen. De prins, het burgermeisje (al is Meghan een grote ster, ze is van iets eenvoudiger komaf dan Diana die in de adellijke ranking zelfs hoger scoorde dan Charles), het gedoe, de schandalen, Elton John. Elton John. Elton John. Hij zal zingen op het huwelijk. Weer praat ik mijn dochter bij. Op YouTube toets ik Candle in the Wind, funeral en Diana in en een minuut later huil ik en kijkt zij vol verwondering naar de mensenmassa die rouwde om hun English Rose. “Dat zijn duizenden mensen, mama!”

 

Er zijn ook minder leuke dingen die onveranderd blijken. De fotografen. De halfzus van Meghan Markle heeft een auto-ongeluk gekregen door een opdringerige fotograaf. Nadat ze eerst het leven van haar vader hebben verwoest (goed, de man was er heus zelf bij maar hij is een groentje in deze wereld) gaat de strooptocht door. Ik hoop toch zo dat er iets zal gebeuren dat hen tot inkeer brengt. Opdat we deze prinses een leven lang bij ons mogen hebben.

 

Door: May Britt Mobach

 

May-Britt Mobach is hoofdredacteur van Amayzine.com. Ze weet alles van mode en beauty, maar is ook nog een mens met drie dochters en een drukbezette man.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs