Vanaf vanavond is Sisi weer op televisie

 

 

Twee jaar geleden hoorde ik al dat er een nieuwe serie over keizerin Sisi in de maak was. Nou, die is ein-de-lijk af en in een woord geweldig.

 

 

Het gaat hier dus om een remake van een van de populairste kostuumdrama’s ooit. Voor die ene lezeres die nog nooit van haar leven naar de legendarische films uit de jaren 50 heeft gekeken leg ik even uit waar het over gaat. Sisi (let op, nu niet met dubbel s geschreven) gaat over de jonge jaren van Elizabeth, die trouwde met de Oostenrijkse keizer Franz Joseph. Deze eigenzinnige Sisi had grote moeite om zich aan de strenge regels van het hof te houden maar bleef vechten voor haar idealen.

 

In de originele drie films speelt Romy Schneider de rol van haar leven, behangen met juwelen en gekleed in baljurken met enorme ruisende rokken. Deze nieuwe reeks doet daar echt niet voor onder want de o zo knappe Zwitserse actrice Dominique Devenport zet ook een prachtige jonge keizerin neer. De Duitse Jannik Schümann speelt Fransz Joseph en daar zou je toch zo verliefd op worden. Wat een mooie man.

 

 

Natuurlijk weet ik hoe dit liefdesverhaal afloopt, want ik heb het al zeker twintig keer gezien. Maar ik ben nu eenmaal dol op dit mierzoete verhaal en het hoort voor mij net als een kerstboom, oliebollen en The Sound Of Music bij de feestdagen. Want het is pas feest als Sisi op tv is geweest.

 

Kijken dus, vanaf 31 december worden er iedere week twee afleveringen uitgezonden op NPO 2 en NPO Start. Heb je een abonnement op NPO Plus dan kun je alle delen meteen vanaf oudejaarsdag streamen. Mij niet bellen dus!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit