Jawohl… Er komt een serie over het leven van Sissi!
 

Welk klein meisje droomde er nou niet van haar? Keizerin Sissi. Ik vrat die films als ze tijdens de feestdagen op televisie werden uitgezonden. Dat haar, die jurken. Natuurlijk wilde ik later ook met zo’n prins trouwen.

 

 

 

Misschien heb ik die Sissi-trilogie, met de legendarische en piepjonge Romy Schneider, uit de jaren vijftig wel tig keer gezien. Weet je nog die eindscène van de laatste film waarin Sissi in een bomvol Venetië over de rode loper naar haar dochtertje rent? Huilend lag ik op de bank naar het zoveelste drama in het leven van de keizerin te kijken. Tsjonge, hoeveel ellende kan een mens hebben?

 
Gelukkig wordt de Sissi-trilogie eindeloos herhaald en was er de afgelopen jaren ook een zeer succesvolle Sissi-musical, die wereldwijd volle zalen trok. Ik kan er geen genoeg van krijgen. En dat hoeft gelukkig ook niet, want er komt nu ook een serie!

 
De Britse Amy Jenkins, die eerder ook meewerkte aan een aflevering van The Crown (ook zo fijn, maar dat terzijde) gaat ‘m schrijven. Het wordt een bewerking van verschillende boeken die over het leven van de Oostenrijkse Kaiserin Elisabeth zijn geschreven. Wanneer en waar de serie te zien zal zijn is nog niet bekend, maar zodra dat bekend is, laat ik je dat weten.
 

Meine Güte… Ik kan niet wachten….

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit