Kaasfondue met bier

 

We hebben laatst al een hoop voordelen opgenoemd van de herfst. En wat daar miste in die lijst, gaan we nu maken. Want het kaasfondue-seizoen is weer geopend!

 

 

Kaasfondue met bier

(voor 6 personen)

 

Dit heb je nodig

  • 225 g gemalen Cheddarkaas
  • 225 g gemalen Zwitserse kaas (Emmenthal bijvoorbeeld)
  • 2 el bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 knoflookteentje
  • Half flesje bier (naar eigen keuze)
  • Scheutje tabasco
     

Zo maak je het

Doe de Cheddar, Zwitserse kaas, bloem, zout en peper in een grote kom. Pak de fonduepan en wrijf de knoflook langs de binnenkant. Voeg het bier toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg de kaas, in kleine hoeveelheden, langzaam toe aan het bier. Als de eerste kaas gesmolten is, voeg je weer een deel toe. Blijf dit doen tot alle kaas is toegevoegd en alles gesmolten is. Breng dan op smaak met een scheutje tabasco.

 

 

PS: Kaasfondue is heerlijk met knapperige stukjes brood. Kijk hier maar hoe je dat goed doet.

 

PS: In plaats van brood kun je ook dippen met krieltjes of groente.  

 

 

Eet smakelijk!