Een tip voor
als je in Amsterdam bent

 

Want dit is niet alleen een prachtig hotel, de stijlvolle bar en restaurant zijn dé perfecte plek voor een relaxed eind van je dag in Amsterdam.

 

Joe, joe! Goedemiddag. Weet je nog dat we een poosje geleden een evenement mochten organiseren om de nieuwe serie Mrs. Wilson van BBC First te kijken? En wat een succes was dat weer. Een super-spannende serie, ontzettend gezellige lezeressen (duhhh), lekker eten en drinken, én natuurlijk een toplocatie.

 

 

En laat het nou net die locatie zijn waar ik vandaag over wil schrijven. Want: ik woon in Amsterdam. Ik ken veel plekjes. Ga veel uit eten. Borrelen op het terras is mijn grootste hobby en nieuwe hotspots houd ik goed in de gaten. Maar bij deze locatie was ik eigenlijk nog nooit geweest. En dat is schandalig. Want toen ik er was tijdens het evenement merkte ik dat ik dit pareltje in het centrum van de stad allang had moeten kennen. Oeps. Laat me even uitleggen wat deze locatie zo ideaal maakt.

 

 

Want stel je nou eens voor dat je een dagje gaat winkelen in onze mooie hoofdstad, of zelfs een heel weekendje uittrekt om de stad in al z’n pracht en praal te kunnen ontdekken, dan is Park Plaza Victoria Hotel dé ideale plek om je weekend af te sluiten met een lekkere cocktail of een goed glas witte wijn bij Vic’s Bar. Vraag maar aan een van de lezeressen die aanwezig waren hoe de drankjes waren. Je wil gewoon niet meer weg. Ik kan je zelfs verklappen dat Brigitte, Irene en ik nog zijn blijven hangen na afloop om nog meer van de cocktails te kunnen nuttigen. Met name de Espresso Martini’s, die mag je niet overslaan ;-)

 

 

Overigens bevindt het hotel zich recht tegenover het centraal station. Je kan dus gerust een paar verschillende cocktails proberen voordat je met een héél goed humeur de trein instapt om naar huis te gaan.

 

Of je kiest ervoor om een nachtje te blijven slapen; loop je zo vanaf de bar door naar de lift die je brengt naar een oase van rust in het midden van de hustle en bustle van de drukke stad. En dan moet je vooral het restaurant Carstens niet overslaan. Bij dit restaurant nemen ze je mee op reis door Nederland met heerlijke lokale ingrediënten. Wieke heeft de oesters al geprobeerd en vergeet zeker niet de heerlijke ossenhaas, rib-eye of kabeljauw.

 

 
Nou, zoals je kan zien: ik ben fan. Mijn lijstje met hotspots heeft er een nieuwe locatie bij. En vraag maar aan de lezeressen die aanwezig waren, zij ook.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn