BBC FIRST X FRANSKA.NL

 

MRS WILSON is gebas­eerd op een waar­gebeurd verhaal

 

En wij zitten tijdens de trailer al op het puntje van onze stoel.

 

 

Weet je nog dat ik een keertje schreef over dat ik verslaafd ben aan tv en series kijken? Tja, ik kan het gewoon niet laten. Als ik eenmaal begin met een nieuwe serie kan ik niet meer stoppen. Ik moét weten hoe het eindigt. Ik moét alle raadsels oplossen. Best irritant soms, als ik weer pas om één uur ‘s nachts ga slapen omdat ik per se drie afleveringen achter elkaar moest kijken. Maar ach, er zijn ergere dingen in het leven.

 

En precies om deze reden heb ik met Franska afgesproken dat ik de nieuwste aanwinsten van het scherm met jullie ga delen. Want tja, wie beter dan een tv-verslaafde om dit op zich te nemen, toch? Ik trap vandaag af met een spannende serie, Mrs. Wilson, die vanaf 17 februari op BBC First te zien is. Weet je nog, BBC First, één van Franska’s favoriete tv-zenders? Met series als Shakespeare and Hathaway, Liar en Call the Midwife. Daar heb je vast al wel van gehoord. En zo niet, ga dan maar eens snel kijken. Fantastische televisie is het.

 

Maar die nieuwe serie dus. Die heet Mrs. Wilson. Het is een bijzondere serie, gebaseerd op het levensverhaal van de grootmoeder van hoofdrolspeelster Ruth Wilson. De actrice liep jarenlang met het idee voor deze serie in haar hoofd rond, maar ze wist niet zeker of ze het verhaal wel met de wereld mocht delen. Nadat meerdere mensen haar vertelden dat het een goed idee was heeft ze uiteindelijk een aantal producers benaderd. En van het één kwam het ander; de serie Mrs. Wilson is een feit.

 

Waar gaat ie dan over? Hier een snelle recap: Het is 1963 en Alison Wilson komt thuis en treft haar man Alexander. Hij is onverwachts overleden. Ze is natuurlijk verblind door verdriet. Een poos later staat opeens een vrouw genaamd Gladys aan de deur die beweert dat zij de ‘echte vrouw’ van Alexander is. Dit wil Alison natuurlijk niet accepteren, dus begint ze aan een missie om te ontdekken wie haar man écht was. Tijdens haar zoektocht naar de waarheid doet ze ontdekkingen die haar zorgvuldig ingerichte wereld uit elkaar dreigen te doen vallen.

 

Klinkt reuze-spannend. Nog niet helemaal overgehaald? Lees dan maar even snel mijn zes redenen waarom je Mrs. Wilson écht kijken wil:  

 

1. Zoals ik al zei: het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. En wel het verhaal van de grootmoeder van hoofdactrice Ruth Wilson. Ze heeft trouwens ook geholpen met de hele productie van de serie, dus zeker weten dat het verhaal goed vertaald is naar het scherm.

 

2. Ja, de naam Ruth Wilson herken je vast. Ze heeft namelijk ook al gespeeld in andere fantastische series als The Affair en Luther. Ook heeft ze al eens een Golden Globe gewonnen voor beste actrice.

 

 

 

 

3. Niet alleen is Ruth Wilson een fantastische actrice, de rest van de cast is ook niet niks. Zo speelt Iain Glen van Game of Thrones de rol van Alexander Wilson. Ook zijn Anupam Kher van Silver Linings Playbook en Fiona Shaw van Harry Potter aanwezig in de serie.

 

4. Het verhaal speelt zich af in de jaren 40-60. En de kleding is al reden genoeg om te kijken.

 

5. Het is een spannende film. Alexander Wilson werkte namelijk vroeger bij de geheime dienst en heeft een mysterieus verleden in India. Daarom weet ik zeker dat je man het ook he-le-maal niet erg vindt om deze serie met je mee te kijken.

 

6. In Engeland kwam de serie al eerder uit en daar werd hij erg goed ontvangen. Kijk maar even naar onderstaande tweets

 

 

Ben je al nieuwsgierig geworden? Zet 17 februari om 21:00 uur alvast in je agenda om de nieuwste serie van BBC First te kijken. 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn