Vakantie? Eindelijk
Netflix-tijd!

 

Ook al is het bloedheet, Caroline netflixt in de vakantie.
En deze series zou je ook eens moeten zien!

 

 

Ja, ik weet het heus wel, de zomervakantie is niet het uitgelezen moment om nu eens veel tijd aan tv kijken of netflixen te besteden. Maar hé, af en toe eens een avondje of een uurtje, is toch juist bevorderlijk voor de ontspanstand?

 
Daarom hierbij mijn top 5, of het nu bloedheet is of onverhoopt regenachtig, ik vind het stuk voor stuk toppers:

 

1. The Affair – speelt zich ook nog eens af tijdens de zomer op Long Island, maar wat er tussen de getrouwde schrijver Noah, vader van vier kinderen, en de eveneens gebonden serveerster Alison ontstaat, is allesbehalve een vakantieliefde…
2 seizoenen – bekroond met Golden Globes

 

2. Cable Girls (ofwel Las Chicas del Cable) – Een Spaanse serie. Madrid, jaren twintig, vier onafhankelijke en ambitieuze vrouwen bouwen niet alleen een vriendschap op, maar kampen ook met werk- en liefdesproblemen. Smullen op niveau dit eerste seizoen, hopelijk volgen er meer.

 

3. Grace & Frankie – als je ze nog niet kent wordt dat misschien weleens tijd – de deftige Grace en de excentrieke Frankie zijn verre van vrienden, maar als hun echtgenoten verliefd op elkaar worden, ontstaat er tussen hen toch ook een buitengewone relatie.
3 seizoenen – in de categorie hilarisch

 

4. Call the Midwife – misschien niet heel zomers, deze schitterende Britse serie over Londense verloskundigen in de jaren vijftig, maar wat kan het schelen: drama zoals alleen de BBC het kan maken.
5 seizoenen

 

5. Gypsy – hier ben ik net aan begonnen, aflevering twee pas, maar het begin is al veelbelovend: het leven van therapeute Jean is op het oog ‘picture perfect’, maar loopt van de rails als ze té nieuwsgierig wordt naar haar patiënten
1 seizoen

 

 

 

Caroline Griep is journalist en personal organizer. Ze schrijft over opgeruimd leven. In ruime zin. En over het op de rails houden van haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder en vrouw van 50+.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs