Franska x BBC First

Humor en spanning

De perfecte combinatie voor een supermooie serie. En daarom wil je Shakespeare and Hathaway op maandag om 21:00 uur écht niet missen. 

 

 

Ik moet iets bekennen. Ik ben een beetje verslaafd aan TV. Ja, echt. Van romantische films, tot grappige series en spannende documentaires, ik ben al-tijd van de partij. Op het puntje van mijn stoel kan ik op een avond aflevering na aflevering  voorbij laten gaan. En plots is het 1 uur ’s nachts en realiseer ik me dat ik over 5 uur alweer op moet… Best erg toch? 

 

Nu kun je mijn blijdschap begrijpen toen er een mailtje in mijn inbox floepte over een gloednieuwe misdaad dramaserie van BBC First. Of ik even wilde kijken wat ik er van vond? Nou. Dat hoef je mij geen twee keer te vragen. Dus hop, ik ben begonnen met de preview. En ik lag binnen vijf minuten al dubbel van het lachen. De serie is Brits, en Britse humor vind ik leuk. Geen wonder natuurlijk dat mijn vriend daarom uit Londen komt. Die droge humor komt in deze serie helemaal terug. Over welke serie ik het heb? Shakespeare and Hathaway. 

 

In de serie volgen we Frank Hathaway, een privé-detective die betere jaren gekend heeft. Ook al heeft hij een briljante aanleg voor het oplossen van misdaden, hij is niet bepaald meer in topvorm en heeft weinig geld. Enterrrrr Lu Shakespeare, ex-kapper. Ze ontmoeten elkaar op een ongelukkige, maar stiekem ook hilarische manier en Lu besluit dat zij precies is wat Frank nodig heeft. Maar is hij het hier mee eens? Dat ga ik natuurlijk nog niet verklappen. Daar moet je zelf maar even voor gaan kijken.

 

Wat ik je wél kan verklappen zijn de zes redenen waarom ik denk dat Shakespeare and Hathaway de perfecte serie is om te gaan volgen. Want echt, ik ben nú al verslaafd. 

 

  1. De serie is geschikt voor iedereen. Dat je man zo langzamerhand wel klaar is met dingen als Sex and the City of Frank and Grace snappen we langzamerhand ook wel, toch? Nee, bij deze serie kijkt je man lekker mee. Hij kan zich waarschijnlijk helemaal vinden in alles waar Frank zich zo aan kan ergeren wat betreft Lu’s vrouwelijke kwaliteiten. En jij lacht lekker mee met Lu’s onbenullige acties maar toch wel slimme trucjes. Win-win dus voor een avondje samen buizen.
  2. Het is spannend, maar niet té spannend. Na het kijken van een serie wil je natuurlijk niet met bibberende benen je bed instappen en de hele nacht met je nachtlampje aan slapen. Shakespeare and Hathaway houdt je rechtop op het puntje van je stoel, maar met de humor die erbij komt kijken wordt die spanning ook weer fijn verlicht.
  3. Je kijkt het op BBC First, een van Franska’s favoriete TV-zenders. Het is namelijk super handig, want hier spelen ze dus Britse series, maar allemaal met Nederlandse ondertiteling. Je kan alles dus hartstikke makkelijk volgen. Series die Franska je trouwens ook nog aanraad zijn Liar, en Call the Midwife.
  4. Mark Benton en Jo Joyner zijn fantastisch leuke acteurs. Misschien ken je de namen niet direct, maar beiden zijn ze in Engeland bekend door de vele series waar ze al in hebben gespeeld. En Jo Joyner heeft zelfs al twee awards gewonnen voor ‘Best Dramatic Performance’. En dat dat terecht is, kun je goed zien.
  5. De afleveringen duren 45 minuten. Dat vind ik altijd de perfecte tijd voor een serie.
  6. Het komt maandag voor het eerst op BBC First. Om 21:00 uur. Genoeg tijd dus om dit weekend nog lekker popcorn en snacks in te slaan. Geloof me maar, die wil je er echt bij hebben.

 

Kijk jij maandag ook? 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

beeld www.bloglovin.com  stratford-herald.com