WAAROM THIERRY BAUDET SLECHT NIEUWS IS VOOR VROUWEN

 

Thierry Baudet is de grote winnaar van de verkiezingen van 20 maart. De man die beweert dat vrouwen geen ambitie hebben en op seksvlak ‘ja’ bedoelen als ze ‘nee’ zeggen.

 

Ik ga er maar even vanuit dat iedereen netjes de Stemwijzer heeft ingevuld, ik vrees alleen dat dit deel van Baudet onderbelicht is gebleven.

 

Eerlijk? Ik moest mezelf naar de stembus slepen. Het was tien over acht toen ik thuiskwam, mijn stembiljet lag nog op de bodem van de brievenbus en ik wist niet in welk muffig kamertje van welk clubgebouw ik moest zijn. Maar ik ging, want ik kon het niet tegenover mezelf verantwoorden om niet te gaan zolang er nog achterstandsgebieden in de wereld zijn waar een vrouw minder te zeggen heeft dan een man. Zo stond ik daarom voor het eerst van mijn leven in de voetbalkantine van Nederhorst den Berg. Ja, dat stemmen brengt je op plaatsen, blijkt maar weer.

 

Rond tien kwam het eerste pushbericht van RTL binnen: ‘Landelijke exitpoll: VVD en nieuwkomer Forum voor Democratie grootste’. Premier Rutte leek op dit moment nog te winnen, hij kwam op voor zijn speech onder begeleiding van ‘Sweet Caroline’ en bedankte de aanwezigen ook namens Caroliene. Ik moest even lachen om zijn zelfspot, dacht aan wat voor dag Caroliene had na het bewuste debat en kon rustig gaan slapen, ook al knabbelde die winst van FvD in Zuid-Holland wel een beetje aan mijn nachtrust. Toen ik vanmorgen wakker werd, bleek één van de vrouwonvriendelijkste mannen die ik ooit heb gehoord de grote winnaar van de verkiezingen. Ik neem aan dat dit de 46 procent van de mannelijke FvD-stemmers en 36 (!) procent van de vrouwelijke ontgaan is.

 

Voor het geval je nu meteen denkt dat je te maken hebt met een extreemlinks georiënteerde kiezer (niet dat dat erg is, maar dan ben je al gauw anti-Baudet): dat heb je niet. Ik vind Thierry Baudet alleen intens, intens, intens slecht nieuws voor vrouwen. Niet van horen zeggen, maar door de boute opmerkingen die Thierry uit Heemstede zelf maakte. Ik citeer meneer: “Ik weet wel dat vrouwen over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo.” Of tegen Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door: “Omdat we in een tijd leven waarin we vrouwen respecteren en niets tegen hun zin doen, weten we niet meer hoe we moeten flirten. Als een vrouw ‘nee’ zegt, moet je niet denken: o, ze wil het niet, dan moet je zeggen: ‘Schatje, we gaan nog even wat drinken.’ Gewoon nog even aandringen.” En ik wil je deze uitspraak uit zijn hoogdravende repertoire over vrouwen ook niet onthouden: “De realiteit is dat vrouwen niet alleen maar met omzichtig respect behandeld willen worden door hun sekspartner; dat ze helemaal niet willen dat je hun ‘nee’, hun weerstand respecteert: de realiteit is dat vrouwen overrompeld, overheerst, ja, overmand willen worden.” Deze uitspraken deed Baudet nog voor hij ook maar een kans maakte, dacht ik.

 

Na het tellen van 98,5 procent van de stemmen heeft de partij van Thierry Baudet 13 zetels in de Eerste Kamer. Ik sla mezelf sinds vanmorgen vroeg continu tegen het voorhoofd, want ons land haalde een Trumpje met ons uit en vergat daarbij hoe deze man over vrouwen denkt. De stemmer staat blijkbaar achter zijn ideeën over immigratie, achter zijn plannen voor het klimaat, maar zouden ze onderweg naar de stembus vergeten zijn dat ze zich met hun stem achter zijn hele gedachtegoed scharen?

 

Onze zuiderburen bij Het Laatste Nieuws schrijven dat Baudet ervan droomt om huisman te worden met een vrouw die werkt. Ik weet niet of er een vrouw bestaat die deze rol ambieert (want zoals Baudet zelf zei ambiëren vrouwen niet bijster veel), maar misschien dat iemand zich op kan offeren zodat hij weer snel de politiek uit kan? Het lijkt mij voor vrouwen de handigste kortetermijnoplossing. Kan meneer Baudet weer thuis boeken gaan schrijven in de hoop dat zo weinig mogelijk mensen zijn verknipte ideeën over vrouwen lezen.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans