Geer en Goor maken er een einde aan

 

Je haat ze of je houdt van ze. Jarenlang waren deze boze zusters samen een kijkcijferkanon op de Nederlandse televisie. Nu gaan ze hun eigen weg. Ze hebben er geen kracht meer voor…

 

Aan de samenwerking tussen Gordon en Gerard Joling is voorlopig een einde gekomen.

 

Gordon tekende een contract bij mediamagnaat John de Mol. Gerard Joling verbindt zich nu voor twee jaar aan RTL. En hoewel ze verschrikkelijk platte humor hadden en elkaar ook de tent uit konden vechten, heb ik ook bewondering voor ze.

 

Want samen hebben ze de aandacht voor eenzaamheid onder ouderen echt op de kaart gezet. En dat was hard nodig. Er werden zelfs kamervragen gesteld door een heel boze PVV-fractie; de premier moest zich schamen. Er was blijkbaar een televisieprogramma nodig om kijkers op te roepen om iets tegen de eenzaamheid onder bejaarden te doen. Terwijl Rutte met zijn beleid de ouderenzorg helemaal stuk zou bezuinigen. Je zou dus kunnen zeggen dat Geer en Goor wel een gevoelige snaar hadden geraakt.

 

Door hun televisieprogramma’s groeide het aantal vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds enorm. Ze hadden enorme lol met de oudjes en dat spatte van de televisie af. Ik heb het programma vaak gezien en heel hard gelachen.

 

Zij konden als geen ander een zwaar onderwerp als eenzaamheid en armoede onder oude mensen zo luchtig brengen. Ze lieten je zien dat je wel degelijk met ouderen kunt lachen. Zoals die keer dat ze met twee hoogbejaarde vrouwen naar een schildercursus gingen. Er was een naaktmodel… Waarop een van de dames nogal droog zegt: ‘Lang geleden dat ik een blote man heb gezien.’

 

Geer en Goor, of je nu van ze houdt of ze haat… Bij mij kunnen ze hierom niet meer stuk.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit