Wat? Geen zesde seizoen van The Crown?

 

Jeetje wat een schok van de week. Ik baal hier enorm van. Juist nu ik me er zo op had verheugd.

 

Omdat ik serie 3 van The Crown in een poep en een scheet alweer uit had was ik zo blij dat er zeker nog een seizoen of drie aan zaten te komen. Gezien de perikelen met Harry en Meghan en die sufferd van een Andrew konden de makers nog jaren voort.

 

Dacht ik. Want Peter Morgan, de maker van deze hitserie, liet aan de Amerikaanse Hollywood Reporter weten dat er geen zesde seizoen komt. ‘Ik had mij voorgesteld dat The Crown zes seizoenen zou krijgen, maar nu ik aan het werken ben aan de verhalen voor het vijfde seizoen, is het mij duidelijk geworden dat dit het perfecte moment is om te stoppen,’ aldus Peter.

 

Nou Peter, hier baal ik dus enorm van. Ik voel me een beetje gefopt. Want er komen dus geen William, Harry, Kate of Meghan meer aan te pas. Heel jammer.

 

Maar goed. Aan het einde van dit jaar start seizoen 4 met de jaren zeventig. Dan maakt Diana eindelijk haar entree met Het Huwelijk en De Jurk. En de eerste vrouwelijke Britse premier komt op audiëntie bij Her Majesty. The Iron Lady, Margaret Thatcher. Wow, dat wordt dus wat.

 

Misschien vind je het nog wel leuk om te weten dat Imelda Staunton het vijfde, en dus laatste seizoen, in de huid van The Queen kruipt.  Waarschijnlijk ken je haar ook van haar rol als Dolores Umbridge in Harry Potter. En van die andere kostuumkraker, Downton Abbey.
 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit