Stand by your man, dacht Fergie

 

Een paar weken nadat prins Andrew een dikke stap terug moest doen vanwege zijn escapades met minderjarige meisjes doet zijn ex-vrouw en beste vriend Fergie opeens haar mond open.

 

Sarah Ferguson, zelf ook regelmatig de zondebok van de koninklijke familie, weet hoe het voelt. Jarenlang blunderde ze er lustig op los. Ze had een tenensabbelende minnaar tijdens haar huwelijk met de prins. Ze werkte zich diep in de schulden. En als klapper was ze best bereid om in ruil voor 600.000 euro de vuile was over haar ex-man buiten te hangen. Een beetje jammer dat dit door een undercoverjournalist werd onthuld.

 

Uiteindelijk verdween ze min of meer uit het zicht en de storm ging weer liggen. Tot ze vorig jaar sprankelend als moeder van de bruid op het huwelijk van haar dochter verscheen. Compleet in ere hersteld. Ook door haar royal ex-familie. Maar man, man, man wat ze nu toch weer doet. 

 

In een interview met Vogue Arabia vertelt ze dat haar gezin het zo zwaar heeft met de beschuldigingen over seksueel misbruik aan het adres van Andrew. ‘Om een geweldige man te zien die zulke enorme pijn heeft. Hij is de beste man die ik ken. Het is geweldig wat hij allemaal voor Groot-Brittannië heeft gedaan en het is allemaal onzin.’

 

Stand by your man, zal ze gedacht hebben. Maar misschien had ze beter haar mond kunnen houden. Want hoezo is het allemaal onzin en houdt ze haar ex de hand boven het hoofd? Boter op je hoofd zul je bedoelen! 

 

Wat maakt Fergie er met deze opmerking weer een puinhoop van. De prins ligt onder vuur vanwege zijn vriendschap met miljardair en veroordeelde pedofiel Epstein. Waar je mee omgaat, daar word je mee besmet.  Alsof het net zich niet langzaam sluit rond haar ex-man en beste vriend. En nu is Andrew er niet om haar te helpen. 

 

Je moet stilzitten als je geschoren wordt. Met een stalen gezicht je mond houden dus. Ook als je van koninklijke huize bent. 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit