Arme Sylvie Meis, haar moderne huwelijk is voorbij

Sylvie Meis

 

Een ‘modern marriage; wel met elkaar trouwen, maar niet bij elkaar wonen? Ik ben er vast te ouderwets voor…

 

 

Het liefdesleven van Sylvie Meis is al jaren een open boek. Zo werd haar huwelijksceremonie met Raphael van der Vaart destijds live uitgezonden op tv en toen een paar jaar later de echtscheiding werd uitgesproken was het hek helemaal van de dam: het verdriet van Sylvie werd breed uitgemeten in de roddelpers. Er kwamen nieuwe lovers in haar leven die ook net zo snel weer snel van het toneel verdwenen en sommige waren zo verzot op aandacht dat ze zelfs hun verhaal over de romance met Sylvie aan de roddelbladen verkochten.

 

Als mij dat was gebeurd zou ik nooit meer een vent vertrouwen, maar Sylvie bleef in de liefde geloven. En opeens was ie daar, een nieuwe prins op het witte paard. Kunstenaar Niclas Castello kwam, zag en overwon haar hart en drie maanden later waren ze verloofd. Maar in plaats van samen een knus liefdesnestje te bouwen, woonden de twee nooit samen. Ze latten dus (‘living apart together’). Daarover zei Sylvie in een gesprek met YouTuber Robbert Rodenburg; ‘Wij hebben een soort van modern marriage waarbij we allebei hard aan het werk zijn en elkaar meestal zien in het weekend en op vakantie.’

 

Dat latten van Sylvie leek zo gek nog niet. Wel de lusten maar niet de lasten, zal ik maar zeggen. Dus geen vieze sokken die altijd naast de wasmand liggen in plaats van erin, of dat hij voor de zoveelste keer naar het voetballen wil kijken. En als je dan wel bij elkaar bent is het altijd feest. Maar als je niet in hetzelfde land woont wordt latten wel heel erg ingewikkeld, toch? Want het is iedere keer toch wel een eindje reizen van Hamburg waar La Meis woont, naar het huis van Niclas in Zwitserland, of andersom.

 

En nu is ook dat sprookje over, maar was dat niet te verwachten omdat je elkaar in zo’n ‘modern marriage’ zo weinig ziet? Het zou ook niks voor mij zijn, een modern huwelijk. Noem mij maar ouderwets, maar ik vind het wel gezellig dat ik iedere ochtend naast mijn meneer wakker word en dat hij iedere avond naast mij op de bank zit. Dan neem ik zijn vuile sokken naast de wasmand graag op de koop toe.

 

Bron: nu.nl

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit