En weer doet Sylvie Meis iets niet goed

Voor de zoveelste keer krijgt mevrouw Meis kritiek. Ze is te nep, ze heeft te vaak een nieuwe liefde, ze is te vaak te zien op social media. Ik vind dat echt niet terecht. Die vrouw heeft succes, mag dat soms niet?

 

Je zal toch Sylvie Meis zijn. Dan krijg je steevast bakken met kritiek over je heen. Keer op keer ben je de pineut. Nou was die post laatst op Instagram van dat ochtendritueel waarbij je jezelf wakker ‘sloeg’ misschien een tikkie overdreven, maar wanneer doe je het als mooie succesvolle ondernemende vrouw wel goed?

 
Eerlijk is eerlijk, als ik bedenk hoeveel jij al aan ellende hebt meegemaakt dan gun ik jou je succes juist van harte. Want het zal je toch gebeuren dat je op je 31e borstkanker krijgt. Ondanks je luxeleventje als voetbalvrouw blijft de ellende van de chemo je niet bespaard. Maar het kan allemaal nog erger. Je wordt wekenlang door paparazzi achternagezeten die De Foto van jou met je kale hoofd willen schieten. Godzijdank genees je, maar dan dient het volgende drama zich alweer aan.

 
Na een droomhuwelijk van 8 jaar gaat je ex er met je voormalige hartsvriendin Sabia Boulahrouz vandoor. Een vrouw die jou altijd al tot in detail kopieerde en die geruisloos jouw rol van voetbalvrouw overneemt. Met vermeende zwangerschap en al. Maar als dat sprookje dan in duigen valt, durf mevrouw Boulahrouz zelfs te beweren dat je nooit kanker hebt gehad en je het allemaal maar verzonnen hebt. En iedere nieuwe liefde, waarvan jij hoopt dat het een blijvertje is, klapt nadat jullie verkering over is uit de school in de roddelbladen. Je zou toch van minder al helemaal knettergek worden. 

 
Maar jij laat niks los, geeft geen krimp. Dat vind ik klasse. Hoe knap is het dan dat jij je mooie hoofd niet laat hangen maar denkt: ‘Ik heb een job, dan ben ik professioneel. Dat is mijn werk. Ik ga niet huilend naar mijn werk.’

 
En nu mag je volgend jaar niet meer terugkeren als presentatrice van het chique SemperOpernball in Dresden. Want ze vinden je jurk te bloot. Pardon? Jij ziet er fantastisch uit en je mag niet meer terugkomen omdat je jurk te bloot was? Hebben ze daar in Duitsland hun ogen soms in hun zak zitten?

 
Vanaf het moment dat jij met je kop boven het maaiveld kwam, ben je mikpunt van kritiek en spot. Zijn ze soms jaloers op je? Ik zie een prachtige vrouw, die in zeer goed Duits een live televisieshow aan elkaar weet te praten. En professional die er, misschien met een beetje hulp van de prikkendokter, prachtig uitziet.

 
Ik vind je juist een geweldig voorbeeld van een onafhankelijke vrouw die haar eigen centjes verdient en ondanks tegenslag juist denkt ’kom maar op!’ Dat zouden meer vrouwen kunnen doen!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit