Het zit Sylvie Meis niet mee

 

Sylvie Meis, you love her or you hate her, gaat weer trouwen. Maar ze moet een pijnlijke beslissing nemen.

 

Ooit was ze de voetbalvrouw van Rafael van der Vaart. Aan hun sprookjeshuwelijk, dat live op tv werd uitgezonden, kwam een abrupt einde toen Raaf het leuker vond met de beste vriendin van zijn vrouw.

 

Het was wekenlang voorpaginanieuws. Maar La Meis, dat moet je haar nageven, hield haar rug recht en haar kaken stijf op elkaar. Ze gaf geen krimp. En daarmee had ze mijn sympathie wel gewonnen hoor.

 

Er volgden diverse nieuwe verloofdes die na afloop van de relatie ook allemaal uit de school klapten over hun verkering met Sylvie. Wat een sukkels, dacht ik dan. Want ondanks alle pracht en praal is Sylvie ook maar een vrouw die met een aardige man oud wil worden.

 

Nou, daar was ie hoor, Niclas Castello. Vorig jaar leerde ze Mr. Right Again kennen op het huwelijk van een vriendin en het was meteen dik aan. Van een bruiloft komt een bruiloft zeggen ze, en zo zou Sylvie afgelopen lente in Florence haar jawoord aan Niclas geven. Maar door de coronapandemie kon dat helaas niet doorgaan. Er werd een nieuwe datum geprikt in september.

 

En weer zit het Sylvie niet mee. De grote dag gaat wel door. Het is zelfs vier dagen feest. Ze zal stralend in een loeidure jurk voor het altaar verschijnen en voor de rest van de dag zijn er nog drie jurken besteld. Met haar allerbeste vrienden zal ze deze volgende mooiste dag van haar leven vieren. Maar de twee mensen die ze het allerliefste aan haar zijde heeft, zullen er niet bij zijn.

 

Haar ouders, Ron en Rita Meis, die in de buurt van Antwerpen wonen, kunnen helaas niet naar Italië afreizen. Rons gezondheid laat te wensen over en Antwerpen heeft te kampen met schrikbarend hoge aantallen besmette mensen. Dubbel pech dus.

 

Gelukkig kunnen haar ouders de ceremonie volgen via een livestream vanuit Italië. Is La Meis toch weer als bruid op een beeldscherm te volgen. Net als die vorige keer…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit