Recept uit de slowcooker: Indo pulled chicken

 

Gisteren ben ik weer onwijs aan het slowcooken gegaan. Op het menu: Indo pulled chicken.

 

Na alle positieve reacties (waarvoor dank! Zo leuk) op de Indonesische rendang ben ik een beetje blijven hangen in het Indo-hoekje. Ook omdat ik dat zelf de lekkerste keuken vind, hoor. Helaas is dat ook niet echt de meest fotogenieke keuken, dus ik heb m’n best gedaan om deze Indo pulled chicken mooi voor jullie op de foto te zetten… Want hij is echt súper lekker. Ik had nog nooit pulled chicken gemaakt en ik weet niet waarom, maar ik dacht dat het onwijs moeilijk zou zijn. 

 

Dat was het dus totaal niet. Sterker nog, het is het makkelijkste gerecht wat ik tot nu toe heb gemaakt in de slowcooker. Nog meer reden om het zelf ook te proberen dus…. 

 

Ingrediënten:

 • Kippendijen (ik had zelf 650 gram)
 • 2 uien, gesneden in halve ringen
 • 2 rode paprika’s
 • Sambal naar smaak (ik had nu oelek gebruikt, maar ik denk dat het ook heel lekker is met badjak)
 • 2 eetlepels gemalen knoflook
 • 4 laurierblaadjes
 • Flinke scheut ketjap (ik ben zelf niet zo van het afmeten, maar ik had een nieuw flesje en heb bijna de helft erin gedaan)
 • Bouillonblokje (ik heb zelf groente gepakt) met een half glas water
 • Klontje suiker (liefst palmsuiker
 • Peper en zout naar smaak
 • Klein snufje koekkruiden 
 • Klein snufje kaneel
 • Klein snufje kruidnagel
 • Als garnering een lenteuitje

 

Oké, ik zei het al: dit is echt het makkelijkste wat ik heb bereid in de slowcooker. Maar ik moet er wel bijzeggen dat ik ook de makkelijke route heb gekozen. Als je het écht goed wil doen, bak je de kip, ui, knoflook en sambal eerst even aan in de pan. Maar… Dat heb ik dus niet gedaan en de smaak is er – wat mij betreft – niet minder om. Dus de luie versie gaat als volgt: je doet de kip, ui, knoflook en sambal in de slowcooker en laat die 1 uur op high staan.

 

Daarna doe je de rest erbij en zet je ‘m nog 5 uur op high. En voilá, de kip is klaar! Ja, zo makkelijk kan het dus zijn. Met twee vorken kan je alle kippendijen uit elkaar trekken en dan is je Indo pulled chicken helemaal ready to be served. Ik heb er zelf net mee geluncht op een broodje, maar hij kan ook met rijst of op een wrap (die laatste ga ik vanavond proberen).

 

Ik ben heel benieuwd of jullie ‘m net zo lekker vinden. Laat vooral weten! En deze week ben ik van plan iets vegetarisch te maken, dus op de planning voor volgende week zaterdag staat een vega gerecht.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer