Wat ik echt wil voor Moederdag

 

Zondag is het Moederdag. En ik behoor nu al zeven jaar tot die club.

 

Lief hoor, al die goedbedoelde tekeningen, uit-het-hoofd-geleerde versjes en ontbijtjes op bed. Dit is natuurlijk wat moeders écht willen.

 

1. Een fles Chanel No.5
2. Uitslapen. En dan niet tot 8.00 uur.
3. Een ontbijtje, of liever een brunch, met echt lekkere dingen. Dus geen slap opgerolde croissantjes, maar Eggs Benedict, gerookte zalm, Mimosa’s, dat idee.
4. Oh, en niet in bed, nee, want dan kun je daarna alsnog zelf je bed gaan verschonen met al die kruimels. Een moederdagontbijt aan een perfect gedekte tafel, dat is pas feest.
5. Een stilteretraite van een paar dagen. Na 24/7 met man en kinderen in huis – en dus vanaf het moment van wakker worden tot het moment van slapen continu geluid aan mijn hoofd – kan ik wel een weekje rust gebruiken.
6. Wijn drinken met vriendinnen
7. Een yogareisje naar Bali of een culinaire trip naar Puglia. Alleen.
8. Een beautydagje: kapper, schoonheidsspecialist, nagelsalon: check!
9. Een doos bonbons van de chocolatier
10.Een bonnenboekje met tien keer de zin: ‘Vraag het maar even aan papa’.
11. Een gigantische bos plukbloemen (heren: google maar even hoe dat eruit ziet). Dus niet zo’n lullig bosje van de benzinepomp.
12. Eén dag waarop alles uit zichzelf gebeurt en jij het dus een keer niet hoeft te doen: de was die zelf de wasmand in loopt, de vaatwasser die uitgeruimd wordt, de koelkast die tot de nok weer aangevuld wordt, alle enkele sokken, bonnetjes, sleutels en overige troepjes die door het huis slingeren worden opgeruimd. Vanzelf! Of in ieder geval, iemand anders is daar nu even verantwoordelijk voor.
13. Een avondje uitgebreid in bad, met kaarsjes, een heerlijke scrub, badzout of –olie een goed glas rode wijn en je favoriete serie op de Ipad.
14.Ongestoord in het ochtendzonnetje met een warme cappuccino een boek lezen.
15.George Clooney

 

Door: Philippine Dankelman

Philippine is freelance journalist. Voor Franska.nl schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Ze woont in Haarlem met haar man en hun drie kids. Ze is het liefst op het strand, dol op versgebakken appeltaart en houdt van de kleur wit.

Afbeelding van Philippine Dankelman