De postcode loterij maakt

dik en schoon

 

Wat zat ik te balen zeg, toen de winnende postcode op Nieuwjaarsdag bekend werd gemaakt. De Postcodekanjer van 53,9 miljoen euro was in Glimmen gevallen, en dus niet bij mij in de buurt. Weer geen miljoenen gewonnen dus. Maar misschien viel er wel een andere fijne dikke prijs in mijn straat? Een tonnetje euro’s of een coole auto?

 

Ik zie opeens dat ik een mailtje heb gekregen van de Postcode Loterij. De uitslagen van de trekking van deze maand zijn bekend! Ooooh, wat ben ik benieuwd. Ik droom al van een kookeiland met een fornuis met acht pitten. Of van die loeidure tas waar ik al jaren omheen loop te draaien. Nee, dan een jaar op vakantie met mijn meneer en de pubertjes. Heerlijk naar Hawaii, Patagonië, Mongolië en het aftoppen op de Seychellen. Geen gek idee hè?

 

Vol verwachting open ik de mail. Eerst even mijn postcode invullen. En dan gaat de computer voor me zoeken. Ik zie van alles voorbijkomen. Een prijs van tienduizend euro, die fijne zwarte auto, de Postcodefiets. En dan zie ik het. Chocola. Ja, ik lees het goed. Ik heb een reep chocola gewonnen…

 

Dat is dus al de derde keer. Nou mag ik een gegeven paard niet in de bek kijken, maar ik ben toch wel een heel klein ietsiepietsie beetje teleurgesteld. Net als de vorige keren. Toen won ik een beker vanille-ijs, een appeltaart en als klap op de vuurpijl een fles doucheschuim. Tot op heden ben ik nog geen euro rijker geworden van deze loterij. Maar ik word er wel lekker dik en schoon van!

 

Nu moet ik dus weer wachten op de volgende trekking. Als ik dan een cadeaukaart van de banketbakker win ga ik gillen!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit