Irene zegt sorry tegen Mart Smeets

 

Want mijn hemel, zij heeft me toch iets ontzettend gênants gedaan…

 

Weet je nog dat ik laatst schreef over Dione de Graaff en haar televisieprogramma De Avondetappe? En dat ik haar veel leuker vind dan Mart Smeets? Nou, dan heb ik nog even iets met iemand goed te maken.

 

Je zult het niet geloven, maar toen ik dezelfde avond nadat dit artikel online was gegaan samen met mijn meneer het walking dinner deed, liep ik nietsvermoedend langs het Haarlemse Spaarne en botste ik bijna tegen meneer Smeets himself op. Ik zweer het je, geen woord van gelogen.

 

Vanuit de verte zie ik een grote man met een witte regenjas en een hond mijn kant oplopen. En opeens krijg ik het helemaal warm. Met een knalrooie kop mompel ik tegen mijn meneer: ‘Kijk daar loopt Mart Smeets.’ Mijn man is zich van geen kwaad bewust en kijkt me verbaasd aan. ‘Heb je een opvlieger schatje?’ vraagt ie. ‘Nah, het is echt zoveel erger. Ik schaam me kapot!’

 

Meneer Smeets zal wel gedacht hebben: ‘Wie is die vrouw in die blauwe trui die zo verschrikt naar me kijkt?’ Ik kon wel door de grond zakken. Alsof Mart wist dat ik daar die avond zou zijn. Hij liep blijkbaar een rondje met zijn lieve oude zwarte hond en zelfs die hond keek me een beetje verwijtend aan. Alsof het beestje wilde zeggen: ‘Wat ben jij een naar mens zeg, zomaar zoiets lelijks over mijn baasje zeggen. Durf je wel?!’

 

En gelijk heeft ie natuurlijk. ZEG NOOIT ONLINE WAT JE OOK NIET IN HET ECHT TEGEN IEMAND DURFT TE ZEGGEN. Een waarheid als een koe. En zelfs deze redacteur van Franska.nl had niet door dat ze onaardiger uit de hoek kwam dan ze bedoeld had.

 

Lieve meneer Smeets, ik zal het nooit meer doen. De volgende keer geef ik u een knipoog en dan hebben we het er niet meer over oké? Beloofd!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit