Waarom ik Dione leuker vind dan Mart Smeets

 

De zomer is begonnen. De Tour de France wordt gereden en Dione de Graaff is iedere avond op de buis met De Avondetappe. Ik heb de ballen verstand van wielrennen, maar kijken naar De Avondetappe voelt voor mij alsof de zomervakantie is begonnen. 

 

En ik ben blijkbaar niet de enige want het programma trekt al jaren iedere avond tegen de 1 miljoen kijkers. Het programma wordt iedere keer vanaf een andere prachtige locatie in La Douce France uitgezonden.

 

De presentatie van De Avondetappe was jarenlang in handen van Mart Smeets, de eminence grise van de sportjournalistiek. Maar sinds Dione het van hem overnam vind ik het programma en de Tour helemaal geweldig.

 

Al 24 jaar hoort ze bij Studio Sport waar ze, naast Annette van Trigt en Marga van Arnhem, één van de langstzittende vrouwelijke presentatoren is. Dione heeft altijd de leukste gesprekken met haar gasten van die avond. Maar waar Mart soms toch probeerde om in het programma zelf een beetje te shinen, laat Dione haar gasten altijd helemaal in de spotlights staan.

 

Ze houdt zelf enorm van de wielersport en dat is te merken. Ze weet er ontzettend veel vanaf, is altijd prima op de hoogte en stelt nou net die vraag waar ik het antwoord op wil weten. Altijd met die pretogen en een geweldige uitleg. Heerlijk om naar te kijken en te luisteren.

 

En al helemaal in de combi met Herman van der Zandt is De Avondetappe vaste prik op de buis in Huize Smit. Nu maar hopen dat mijn man haar niet net zo leuk vindt als ik. Dat zou dus zomaar kunnen hè…

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit