Dit is echt de leukste manier om uit eten te gaan

 

Gaat het over eten, dan ben ik erbij. En nu mocht ik zomaar een walking dinner doen. En dat was me toch leuk!

 

Ken je dat? Je fietst honderd keer langs dat ene restaurantje, maar je hebt er nog nooit gegeten. Het komt er gewoon niet van. Maar om nou altijd maar naar hetzelfde adresje te gaan is soms ook een beetje saai, nietwaar?

 

Daarom is het zo leuk om een walking dinner te doen. Dan ga je voor ieder gerecht naar een ander restaurant en is het een heerlijke surprise wat er op je bord komt.

 

Laatst was ik met mijn meneer zomaar door de week op date night in Haarlem. De stad heeft zo veel leuke restaurantjes, die wij natuurlijk lang niet allemaal kennen. Dus we lieten ons verrassen.

 

Het voorgerecht deden we bij Frenchie, een modern restaurant in een prachtig oud pand. 

 

Hier gaat het om gezond, vers en funky gekruid eten, zoals ze zelf zeggen. Nou, daar is niks van gelogen hoor. De schelvis met komkommer-ponzu en spekbokking was net zo lekker als ie eruitzag. ’t Is zo toch net een schilderijtje op je bord?

 

 

 

Voor het hoofdgerecht belandden we bij Spaarne 66 van de zussen Lemmers. Jarenlang woonde ik er praktisch om de hoek, maar ik was hier nog nooit geweest. Ik had dus wat gemist hè. De dames koken biologisch en origineel. De groene asperges met hollandaisesaus waren echt fantastisch. En gezellig dat het daar is! Psssst: ze hebben ook een van de mooiste terrassen aan het Spaarne!

 

 

En dan de klapper van de avond: Brasserie Parels. Net verbouwd, dus een splinternieuwe inrichting. De medewerkers van het restaurant zijn er supertrots op. En terecht!

 

We kwamen voor het dessert en dat werd een toet van jewelste. Tiramisu in espresso martini style. Wow! Dit wil ik nog wel een keertje proeven. 

 

 

Wat een toffe manier om in je eigen stad op de culinaire toer te gaan. Meneer en ik gaan zeker nog een keertje zo’n verrassende walking dinner doen. Onze avond was geregeld door WijnSpijs. Als je nu reserveert, kun je van het weekend nog op stap. Dat wordt genieten geblazen!

 

Nog even alle info op een rijtje:

Frenchie
Spaarne 66
Brasserie Parels
WijnSpijs

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit