Het ultieme katervoer

 

Zo begin je het jaar goed na al die glazen bubbels.

 

 

Om te beginnen wens ik je een gezond en gelukkig nieuwjaar. Hopelijk maak ik je de eerste dag van het jaar gelukkig met wat heerlijk ‘katerfood’. Hoe ongezond het ook is, het gaat je helpen tegen die barstende koppijn van al die glazen bubbels van gisteravond. Neem er een glaasje fruitsap bij. Die suikers zal je nodig hebben vandaag.

 

Ontbijt-wrap

 

Dit heb je nodig

 

  • 1 tortilla-wrap
  • 1 kleine tomaat of een halve paprika (rood of groen)
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • Snufje peper en zout
  • Optioneel: voeg spekblokjes of hamblokjes toe aan het ei
  • Grote hand geraspte kaas
  • Wat salsasaus voor erbij

 

Zo maak je het

 

Snijd de tomaat of paprika in kleine stukjes. In een schaaltje klop je de eieren los en meng je dit met de tomaat/paprika, melk en een snufje peper en zout. Verwarm een pan met wat olijfolie of boter. Doe het eimengsel in de pan en blijf roeren tot het ei klaar is. Vul dan het midden van de wrap met het ei. Doe er geraspte kaas overheen en rol hem op. Verwarm allebei de kanten van de wrap eventjes in de pan en serveer met wat salsasaus. Erg lekker, en eieren helpen ook nog eens supergoed tegen een kater.

 

Nog een paar anti-katertips:

 

Heb je een kater en kun je niet kiezen tussen een pizza en een tosti? Logisch, want allebei súperlekker. Dan maak je dus de pizza-tosti. 

 

Hopelijk heb je nog croissantdeeg in de ijskast liggen voor een croissant 2.0.

 

Oehh, dit ei-broodje wil je écht maken.

 
Kater? Deze pannenkoekjes zijn het antwoord. Voor als je het nieuwe jaar iets gezonder wilt beginnen. Zo gepiept.

 

Een broodje haring schijnt het ook erg goed te doen. Neem er dan wat zuur bij. Ook zo’n medicijn tegen een kater. Ik ga eventjes verder met bakken, want ook ik heb katervoer nodig vandaag.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares