Recept croissant 2.0

 

Doe mij maar elke dag zo’n ontbijtje. Wat denk jij?

 

 

Dit heb je nodig

Voor 6 croissants

  • 1 verpakking croissantdeeg
  • 3 eieren
  • Scheutje melk
  • Peper en zout
  • 6 plakken ham
  • 6 volle handen geraspte kaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een schaaltje 3 eieren met een scheut melk. Voeg peper en zout toe aan het mengsel om op smaak te brengen. Bak het ei in een pan en blijf roeren voor roerei. Het ei moet niet te gaar zijn, omdat het nog in de oven moet. Pak het croissantdeeg. Je kan hier 6 croissants uit halen. Doe dit volgens de verpakking. Beleg het deeg met ham, wat ei en geraspte kaas. Doe de croissants gedurende 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn!

 

Bon Appétit!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares