De makkelijkste pancakes

 

Deze pannenkoekjes maak je met vier ingrediënten. Lekker makkelijk. Lekker vaak eten dus!

 

 

Wie zegt dat je deze pancakes alleen maar in de ochtend kan eten? Wij zeker niet! Een heerlijke vullende lunch. Maak ze de dag ervoor, dan kan je ze ook nog eens binnen no-time opwarmen. En soms heb je gewoon even zin in een lekkere zoete lunch, dus ga ik vandaag voor pannenkoekjes van de Breakfast Club. Ze zijn eenvoudig te maken. Houden we van!

 

Je kunt ze overigens ook op Valentijnsdag maken!

 

Dit heb je nodig

  • 100 g havermout
  • 200 g cottage cheese
  • 4 eieren
  • Boter of olie om in te bakken
  • Fruit of ahornsiroop voor de afwerking

 

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed met een garde. Je kunt ook alle ingrediënten blenden of mixen met een staafmixer voor een gladder beslag.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur.
  3. Verhit wat olie of boter in de pan.
  4. Bak de pannenkoekjes, gebruik een grote eetlepel beslag per keer. Het beslag is redelijk dik, dus spreid het wat uit met de achterkant van je lepel.
  5. Bak de pannenkoekjes 2 minuten aan de ene kant, en dan nog 1 minuutje aan de andere kant.
  6. Werk de pannenkoeken af met wat fruit naar keuze of een scheutje ahornsiroop.

 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

 

 

Ellen van Gool – The breakfast club – 
ISBN: 9789401452441 – Uitgeverij Lannoo