Eloise van Oranje wil positiviteit op sociale media

 

Ze is een van de weinige Van Oranjes die op sociale media te vinden zijn.

 

Eloise van Oranje, dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, zit net als 99% van haar leeftijdsgenoten op Instagram. Dat is gezien haar leeftijd dus niet zo heel gek, maar vanwege haar koninklijke achternaam weer wél. We zien nauwelijks iets van de Van Oranjes op Instagram, dus het is niet zo gek dat Eloise in een rap tempo ruim 30.000 volgers heeft verzameld.

 

En met veel volgers komt helaas ook heel wat negativiteit. Maar daar trekt Eloise zich niets van aan: zij wil naar eigen zeggen positieve energie uitstralen. ‘Heel veel mensen zeggen dat je negatieve reacties geen aandacht moet geven. Maar ik dacht: ik ga het gewoon doen. Want elke keer dat er iets groots gebeurt, is er wel weer iets dat we fout hebben gedaan’, zei ze tegen het Jeugdjournaal.

 

Ze refereert daarmee ook aan toen zij haar middelbareschooldiploma haalde, tijdens de coronacrisis. De toetsenbordterroristen plaatsten commentaren waarin ze zeiden dat ze haar diploma sowieso niet had verdiend, dat ze er niks voor had gedaan, dat ze het gewoon had gekregen… ‘Je hebt het wel tegen een 17-jarig kind’, was destijds Eloises reactie.

 

Ik vind het knap hoor. Pfff, als ik terugdenk aan hoe ik was toen ik 17 of 18 was… Ik had toen sowieso alleen maar Hyves en absoluut geen 30.000 vrienden, maar van elk commentaar dat niet zo leuk was, was ik gelijk van de leg.

 

Maar zo niet Eloise! Wat zij zegt over haar grote volgersaantal? ‘Ik denk dat best veel mensen het leuk vinden om te zien van “oh, het is ook gewoon een normaal meisje.”’ Een heel normaal meisje dat volgens mij hartstikke wijs is voor haar leeftijd en hartstikke sterk in haar schoenen staat. En positief. Bij deze heeft ze er een volger bij.

 

 

Beeld: Instagram

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer