Asscher blundert: maat is vol voor zorg­verleners

 

Zonder morren werkten ze zich de afgelopen maanden een slag in de rondte, maar nu is de maat echt vol.

 

Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan onder de zorgverleners. Hoeveel waardering ze ook kregen tijdens de coronacrisis, applaus van de hele bevolking betaalt helaas niet de huur. Ze willen meer verdienen en overwegen anders om te stoppen met hun baan.

 

En over dat salaris werd gisteren gestemd in de Tweede Kamer. Best belangrijk om daarbij te zijn, zou je denken. Zeker als je voorstander bent van een salarisverhoging, dan moet je toch wel even je stem laten horen. Maar nog belangrijker: je moet er zíjn.

 

Dat had PvdA-leider Asscher blijkbaar niet helemaal door, want die was tijdens deze stemming in de Tweede Kamer niet aanwezig. Bij zijn naam werd dus een ‘afwezig’ genoteerd, en toen hij wat later toch binnenkwam, was het al te laat. ‘Maar ik ben vóór’, probeerde hij nog. Heel leuk, en erg prettig dat ie voor is, maar voor de stemming maakte het niet meer uit. Nee, dan moet je toch echt aanwezig zijn.

 

Niet dat de stemmingsuitslag anders was geweest overigens, want 73 stemmen waren tegen, en dat waren er meer dan de 71 voor. Nou moet iemand het me toch echt uitleggen, hoe valt dit nou te rijmen? De afgelopen maanden de zorg de hemel in prijzen, allemaal klapten we op straat, maar als het puntje bij paaltje komt krijgen ze niet meer salaris? Als íemand opslag heeft verdiend de afgelopen maanden, dan zijn het toch wel de zorgmedewerkers…

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer