Eet je hooikoorts weg

 

Last van hooikoorts? Deze ingrediënten helpen tegen je klachten.

 

Bij de lente horen bloemen en lammetjes, maar voor velen betekent lente ook hooikoorts. Waarschijnlijk doe je al alles om symptomen te verminderen, maar wij hebben een lijstje met eten dat mogelijk de klachten een beetje vermindert.

 
Kurkuma
Deze kruiden hebben een natuurlijk antihistamine-effect, dat betekent dat het klachten van allergische reacties tegengaat. Kurkuma vind je veelal in Indiase curries en sowieso in de Indiase of Indonesische keuken, en je kunt het ook door soep doen of er thee van trekken.

 

Vis
Vis die rijk is aan olie, zoals zalm, tonijn en makreel, is ook goed voor je in tijden van hooikoorts. Vette vis bevat veel omega-3 en dit werkt ontstekingsremmend. Daarom zouden meerdere porties vis per week de symptomen van hooikoorts verzachten.

 

Knoflook
Lekker stinken, maar knoflook zorgt ervoor dat je luchtwegen minder verstopt zitten. Het helpt dus met niezen en snuiten, waardoor je na het eten van veel knoflook een beetje meer verlost bent van snot.

 

Ananas
Niet alleen zitten er in ananas veel vitamines die je sowieso nodig hebt als je ziek bent, maar ananas bevat ook een grote hoeveelheid bromelaïne. Dit is een ontstekingsremmer. Een goede reden om hier flink wat van naar binnen te werken.

 

Vitamine C
Sowieso is het eten van meer groente en fruit altijd een goed idee. Kiwi en broccoli bevatten bijvoorbeeld een hoog gehalte vitamine C. Dat is een antioxidant die helpt bij het verzachten van hooikoortssymptomen. Helemaal genezen gaat helaas niet gebeuren, maar alle kleine beetjes helpen.

 

 

Door Redactie Favor Flav