Waarom het voorjaar het beste moment is om foundation te gebruiken

 

Anita: Het voorjaar komt eraan, al is dat helaas niet te zien aan mijn grauwe winterhuid. Zo aan het einde van de winter snak ik altijd naar een weekje weg naar een zonnig oord om alvast in de voorjaarsstemming te komen. Ik heb nu een nieuwe foundation ontdekt, die mijn huid net wat mooier van kleur en egaler maakt. Je ziet ‘m niet ziet zitten en hij geeft ook niet af. Hoe fijn is dat!

 

Geen idee waarom maar ik ben nooit zo’n voorstander geweest van foundations. Zo’n plakkerige, te bruine smurrie op je gezicht, ik moest er niet aan denken. Raar dat zo’n vooroordeel zo lang in mijn hoofd bleef hangen. Voor het mat en egaal maken van mijn huid gebruikte ik altijd een compact poeder. Laatst vroeg ik een vriendin hoe ze aan haar mooie huid kwam – ik dacht, nu krijg ik de naam van een dure schoonheidsspecialiste – maar ze gaf de merknaam van haar foundation. Ongelofelijk, ik had gezworen dat ze geen foundation op had. Je begrijpt, ik ben direct naar de winkel gehold en ik draag sinds kort bijna elke dag foundation.
 
Vernieuwde samenstelling
De foundations die de laatste jaren op de markt zijn gekomen zijn veel lichter van samenstelling. Je kunt zeggen dat ze iets minder dekken maar het grote voordeel is dat je ze in meerdere lagen kunt opbrengen. Dus een dunne, semi-transparante laag voor overdag, en wil je wat meer dekking dan breng je nog een laag aan.
 
Als je wat ouder bent
Foundation smelt samen met de huid, je gezicht krijgt een egalere look zonder dat je het ziet. Juist als je wat ouder bent en je gezicht steeds meer kleur verliest is foundation aan te raden in plaats van compact poeder. Poeder laat de huid doffer en ouder lijken.
 
Het verschil tussen BB-cream, CC-cream en DD-cream
BB-cream (Beauty Blemish) is een foundation en dagcrème met elkaar gecombineerd, de crème is dus wat lichter en dunner dan foundation.
CC-cream (Color Corrector) helpt de roodheid in je gezicht te verminderen en is verder gelijk aan de BB-cream.
DD-cream (Dynamic Do-all) is bedoeld om ruwe plekjes te camoufleren en lijkt verder ook op de BB-cream.
 
De juiste kleur
Het mooiste is als je de foundation niet ziet, oftewel dat de foundation samensmelt met de huid. Het beste kun je dus de kleur bepalen op de kaaklijn en niet op je arm. Neem hier de tijd voor want een goede kleur is essentieel. Tweede voordeel is dat je met de juiste kleur op je kaaklijn geen verschil ziet in de overloop van gezicht naar hals. Zo blijft je hals fris en schoon en geeft de foundation niet af op je witte blouse.
 
Wel of geen Primer?
Gebruik je een primer dan zul je merken dat je foundation langer en mooier blijft zitten. Zie het als een soort ‘hechtlaag’. De foundation hecht sneller en je hebt minder nodig voor hetzelfde resultaat.
 

Tip
Een foundation is bedoeld om je huid egaal te maken en dus niet om bruiner te lijken!

 

Voordelen van foundation:
–       Hij egaliseert je gezicht
–       Je huid krijgt een gezonde kleur
–       Vlekjes op de huid worden minder zichtbaar
–       Hij beschermt je huid
–       De rest van je make-up blijft beter zitten
–       De huid oogt stralender
 

Dit zijn mijn favoriete foundations:

 

 

 

 

 

De foundation die je echt niet zit zitten maar die wel een heel mooi egaal en zonnig effect geeft, Lancome Teint Idôle Ultra Wear Nude met spf19  €47,-

 

 

Deze ‘shake up’ foundation dekt goed en heeft een mooi mat effect op de huid. Schudden voor gebruik. Hema shake up foundation €5,50

 

 

Foundation in stickvorm, makkelijk aan te brengen en geeft een matte finish, Pupa Beauty Touch Stick Foundation €27,-

 

 

Een ‘no-make-up’-look  krijg je met deze foundation die wel goed dekt en een mooi egaal effect geeft, Filorga Flash Nude €36,99

 

 

Een natuurlijke en halftransparante dekking die de kleur van je gezicht egaliseert, Mac Studio face and body foundation €22,-

 

 

De illuminator laat je huid meer stralen door de licht-reflecterende technologie, kan zowel met als zonder foundation gebruikt worden. Miracle glow pro illuminator Max Factor €8,99

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars