Nooit meer die donkere kringen

 

Anita: Als ik haast heb, en zonder make-up de deur uit wil lopen, schrik ik sinds kort van mijn eigen gezicht. Zonder make-up vallen mijn wallen en donkere kringen behoorlijk op. Vandaar dat ik ondanks een make-up-loze dag, tegenwoordig wel een beetje concealer rond mijn ogen aanbreng.

 

 

Naarmate je ouder wordt krijg je meer wallen en donkere plekken bij je ogen. Dit heeft meerdere oorzaken: het kan erfelijk bepaald zijn, maar het kan ook aan je eetpatroon liggen, of vermoeidheid of stress zijn. Kortom, iedereen krijgt in meer of mindere mate te maken met de donkere kringen.

 

Slechte doorbloeding

Hoe goed en gezond je ook leeft, naarmate je ouder wordt worden de wallen en donkere kringen om je ogen zichtbaarder. Vergelijk maar eens een jeugdfoto met hoe je er nu uitziet. Dit is een natuurlijk proces van de huid. De adertjes bij je ogen net onder de huid zijn heel dun en fijn, en als de doorstroming van het bloed niet helemaal goed verloopt, om welke reden dan ook, dan ontstaan er ophopingen van rode bloedcellen. Het lichaam ruimt die rode bloedcellen met behulp van enzymen weer op, waardoor de verkleuringen ontstaan die wij donkere kringen noemen. De combinatie ouder worden, erfelijkheid, eetpatroon en je manier van leven maken dat bij de één de kringen veel duidelijker zichtbaar zijn dan bij de ander.

 

Wat kun je doen?

Het proces van ouder worden kun je natuurlijk niet stoppen, maar je ogen goed verzorgen en wat slimme smeertrucs helpen echt een heleboel.

 

1 Klinkt misschien een beetje flauw, maar genoeg slapen is belangrijk. Slaap je te weinig, dan zie je dit direct in het gezicht, met dikke en/of donkere wallen.

 

2 Veel water drinken helpt echt, het zorgt ervoor dat de afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden.

 

3 Een oude truc, maar het helpt echt: maak twee theezakjes (liefst kamillethee) nat en leg ze een paar uur in de koelkast. Door de koude theezakjes op de ogen te leggen, kalmeer je de huid rond de ogen en verkoel je tegelijkertijd, zodat de zwelling (opgezette wallen) snel afneemt.

 

4 Voorkomen is beter dan genezen; een oogcrème kun je gebruiken om de dunne huid bij je ogen zo goed mogelijk te verzorgen en hiermee ook de fijne lijntjes te bestrijden. Je hebt diverse soorten oogcrèmes en dus ook oogcrèmes speciaal tegen donkere kringen en wallen. De oogcrème verheldert de huidtint rondom de ogen, zodat de donkere kringen verminderen. Breng de oogcrème aan met je ringvinger en klop de crème zachtjes in de huid. Dit is de beste manier van opbrengen omdat de huid bij je ogen heel gevoelig is.

 

5 Het gebruik van een color-corrector kan wonderen verrichten. Doordat je de kleur onder de ogen neutraliseert, kun je de donkere kringen goed wegwerken. Zo zorgen paars en roze voor het neutraliseren van donkere kringen en groen en geel neutraliseren rode plekken.

 

6 Concealer in combinatie met foundation zorgt voor het allerbeste resultaat. Je kunt dit na de color-corrector aanbrengen zodat de kleur egaliseert met de rest van je gezicht.

 

Tip:

  1. Als je je de wallen probeert weg te werken, vergeet dan niet de binnenhoek van je ooglid, die wordt namelijk met de jaren ook donkerder.
  2. Concealer kun je het beste in schuine strepen dwars op de wal aanbrengen en dan zachtjes (kloppend) verspreiden.

make up

 

Dit zijn mijn favoriete producten:

 

1 Kleur-corrigerende oogcrème die ook direct de fijne lijntjes vermindert.

Olaz Eyes Ultimate oogcreme € 14,99

 

2 Milde oogcrème die donkere kringen vermindert.

Clinique Even Better Eyes € 41

 

 

3 Concealer, corrector en een highlight, allemaal in één palet.

Maybelline Master Camo Concealer Palette € 10,99

 

 

4 Concealer palet met kleur-correctors om zowel donkere kringen als rode plekjes te bestrijden.

Hema Concealer Palette € 7

 

 

5 Vloeibare concealer, die zich direct aan de huid aanpast en waarbij je meerdere lagen kunt aanbrengen voor extra dekking.

MAC Studio Waterleight concealer € 22

 

 

6 Palet van drie kleuren concealer die je direct op de huid kunt aanbrengen maar ook na een primer. De kleur kun je eventueel mengen met kwast of vingertop.

H&M Concealer palette € 9,99

 

 

 

Door: Anita Willemars 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.