Zo kom je dus easypeasy van de vetluis in je wasmachine af

wasmachine vetluizen tips

 

Het klinkt net zo vies als het eruitziet: vetluis. Van die grijze vette smurrie die na een wasje in je wasmachine achterblijft. Zo kom je er voor altijd van af.

 

 

 

Vetluis zorgt voor een muffe geur in je machine en als je pech hebt, zoals ik, voor zwarte vlekken op je witte was. En zie die er maar weer eens uit te krijgen. Ik zal je de ranzige details besparen over waar deze prut uit bestaat maar weet dat die zich het liefst ophoopt in de rubbers rond het deurtje van je machine. Het komt vaak voor als je te veel wasmiddel gebruikt en op lage temperatuur wast. Dan lost het wasmiddel niet goed op en gaat het in de randjes van je machine zitten.

 

Dus hoe hoger de temperatuur, hoe minder last je ervan hebt. Ook een poederwasmiddel met bleek zorgt ervoor dat je er minder last van hebt en hou je aan de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel.

 

Om nou voor altijd van vetluis af te komen is werkelijk supersimpel:

  • Maak de rubbers rond het deurtje goed schoon met een vochtige microvezeldoek.
  • Gooi vervolgens twee vaatwasmachinetabletten in de trommel.
  • Doe het deurtje weer dicht.
  • Laat de machine het volledige programma op 90 graden draaien.
  • En tadaaaaa… muffe geurtjes weg en de vetluis weg. Deze tip kreeg ik overigens van de installateur van mijn wasmachine en ik weet dus uit ervaring dat ie geen schade aan je machine geeft.

 

Nu die zwarte vlekken in m’n witte was nog. Dat lukte gelukkig met een papje van Oxi. Daar smeerde ik de strepen mee in waarna ik het een middagje liet intrekken. Daarna draaide ik de was op 60 graden en toen was alles toch echt schoon.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit