De natuur in, da’s goed voor je

 

Willemijn: Afgelopen zomer op Texel heb ik zo genoten van de Sluftervallei! Wauw, wat een mooi gebied is dat. Daar wil ik zeker nog eens heen.

 

Een van de leukere activiteiten van de zomervakantie wil ik graag de rest van het jaar ook blijven doen: In de natuur zijn! De hele dag omringd door flora & fauna. En daar leent vooral de nazomer en begin van de herfst zich heel goed voor. Een mooi kleurenpalet, mist&dauw aan de horizon en perfect om een opkomend herfstdipje tegen te gaan.

 

 

 

Hieronder mijn natuur-verlanglijstje om te ontdekken of weer opnieuw van te genieten:

 

 

 

1

De Sluftervallei op Texel. Een kweldergebied met veel zeeminnende planten soorten, krabben en vogels. Tot en met oktober staat de lamsoor (Limonium vulgare) in bloei. Hier lees je waar je lekker kunt struinen.

 

2

Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Kunst & Architectuur gaan hier hand in hand met Landschap & Natuur. Voor mij de ideale combinatie! Probeer eens heel vroeg te gaan of aan het einde van de dag voor het mooiste licht. Plak er dan meteen een workshop Edelherten fotograferen tijdens de bronst aan toe.

 

3

Nationaal Park Dwingelderveld. Wie najaar zegt, zegt heide! Hier vind je het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa.

 

 

4

Nationaal Landschap Zuid-Limburg. In Maastricht kom ik vaker, maar de glooiingen van Zuid-Limburg heb ik al zo lang op mijn verlanglijstje staan. Ik maak er meteen een weekend van! www.vvvzuidlimburg.nl & www.natuurparkenlimburg.nl

 

 

5

Landschap van Zuid-Beveland. Ik ben verliefd op zwartgeteerde boeren schuren, en zeker in combinatie met bebloemde dijken met grazers. Op naar Zeeland!

 

Een mooi voordeel van frisse lucht en lichaamsbeweging? Je slaapt als een roos. Kijk voor meer slaaptips.

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Fotografie Waterworks: Masha Bakker Portret: Marloes Bosch