Hoera, de zomer is (bijna) voorbij!

 

Na de storm van gisteren is het officieus officieel: de zomer van 2018 is (bijna) voorbij. Het vereist even een wat andere mindset, maar die (bijna) herfst is best reden tot vreugde en hier lees je waarom…

 

1

Herken je dit? Het gevoel dat je eigenlijk buiten ‘iets leuks’ moet gaan doen omdat het mooi weer is? Dat hoeft dus niet meer. Je kunt het binnen net zo gezellig maken als je wilt: haal de kussens, kaarsen en plaids maar uit de kast en schenk wat lekkers in!

 

2

Inderdaad, ook het gevoel dat je van alles mist als je gewoon zin hebt om binnen te blijven is voorlopig niet aan de orde. Tijd zat voor alle mogelijke ‘binnenhobby’s’ vanaf nu. Ga lekker breien, borduren, met modeltreintjes spelen of probeer eens iets heel nieuws, paaldansen of zo. Vergt het oefening? Je kunt het rustig proberen met de gordijnen dicht.

 

3

Of wat dacht je van een lekker warm bad met een tijdschrift? Dat is er de afgelopen maanden waarschijnlijk ook bij ingeschoten en je ontspant er zo fijn van. Badschuim, olie, je lievelingsgeur, je weet wat je te doen staat.

 

4

Vroeg donker vervelend? Welnee joh, het betekent vooral dat je net zo laat (of juist vroeg) naar bed kunt gaan als je wilt. Misschien heb je nog wel wat gemiste zomerslaap in te halen? Grijp nu je kans, die winterslaap heet niet voor niets zo. Kom jij straks stralend weer tevoorschijn zo ergens in maart.

 

5

Gevoelig voor de winterblues? Voor een 4-seizoenen-goed-humeur: neem een hond! Daar word je namelijk serieus gelukkig van. Als je zo’n onbevangen dier door de herfstbladeren ziet struinen lijkt de wereld ineens gewoon een mooie plek.

 

6

Ga in ieder geval zo vaak mogelijk naar buiten, daglicht is belangrijk voor van alles en zeker voor onze gemoedstoestand. En de wind neemt de muizenissen in je hoofd gratis voor je mee.

 

7

En heb je even een terugvalletje? Dan ga je gewoon alvast bedenken wat je vakantiebestemming volgend jaar zomer wordt. Of boek je een weekendje weg in een leuke B&B. Laat de voorpret maar beginnen.

 

8

Slik vitamine D. Populair vitamientje, je hoort er steeds vaker over en terecht. Zeker in najaar en winter is het, vooral als je vrouw en boven de vijftig bent, verstandig om extra te slikken, je leest er hier meer over.

 

 

Door: Redactie Franska.nl