Drink dit vooral niet als je verkouden bent 

Want dit is iets waar weinig mensen van weten

 

Het seizoen van de griepjes en het niezen en het snotteren is weer aangebroken. En dus gaan we massaal aan de hoestdrank, thee met honing en verse gember. Maar er is iets wat maar weinig mensen weten.

 

Als je een verkoudheid te pakken hebt dan kun je maar beter geen melk meer drinken. Waarom niet? Zuivel zou de slijmvorming aanwakkeren, waardoor je alleen maar meer gaat hoesten en proesten. Volgens nieuw onderzoek maakt melk de symptomen van een verkoudheid alleen maar erger. En het blijft niet bij melk.

 

Ook andere zuivel kun je beter links laten liggen als je met zakdoekjes in de weer bent. Kaas, boter, yoghurt… Laat het even staan tot je je weer beter voelt. Het is zelfs bewezen dat mensen die sojamelk dronken sneller van hun verkoudheid af waren dan de mensen die verkouden waren en koemelk dronken. Het komt puur door het extra aanmaken van slijm, waardoor je keel alleen maar pijn blijft doen. Melk zorgt ervoor dat je speeksel dikker wordt en dat slikken dus ook lastiger wordt. Reden genoeg om het bij thee te houden dus. En ach, dat is ook best lekker, toch?