Pfjoew!

Wat een dag gisteren, die verjaardag van Franska.nl! Je zou bijna vergeten dat het vandaag weer feest is. Nu bij onze lieve buur-redactie.

 

We zitten met Franska.nl op een heel leuke locatie en misschien heb je het al eens voorbij zien komen op foto’s of filmpjes, naast ons zit het fantastische, bruisende online magazine Amayzine.com. Een stuk jonger dan wij, maar tegelijkertijd ook weer een heel stuk ouder. Meer dan twee keer zo oud. Jawel.

 

Amayzine.com bestaat vandaag alweer vijf jaar!

 

Ik weet nog hoeveel bewondering ik had voor May-Britt, toen ze aan dit online avontuur begon. Ze was m’n collega toen ik nog bij Libelle werkte en zij hoofdredacteur van Marie Claire was. Van de ene op de andere dag sprong ze zomaar in het online-diepe. Mede dankzij haar voorbeeld heb ik die sprong dus ook gewaagd. En met zoveel plezier, wow! Daarom veel dank May, dat je me overhaalde je buurvrouw te worden. Je zat daar op die prachtige redactie alsof je nooit ergens anders gezeten had. Het klopt gewoon zo goed en je zorgt voor zo’n prachtige sfeer om je heen. En terwijl je de koningin van de online magazines bent, ben je ook nog eens heel lief, meelevend, geïnteresseerd en attent. Een wandelend voorbeeld voor iedereen.

 

En oh, ik vergeet erbij te zeggen dat je er ook keer op keer weer prachtig uitziet. Wow! Hoe je dat toch allemaal doet… Wat een energie!

 

Nu dus al vijf jaar dat prachtige online magazine. Steeds verrassend en vernieuwend. Want het staat geen moment stil bij onze leuke buurtjes. Elke minuut van de dag is er wel iets spannends te beleven, is het niet op de prachtige site, op instagram of op Facebook, dan is het wel ergens in het land op een mooi event, zelfs in het buitenland op de prachtigste plekken, of ‘gewoon’ bij een zelfgeorganiseerd Amayzine- event. Altijd tot in de puntjes verzorgd.

 

Wij zitten er natuurlijk met onze neus bovenop. Al is dat helemaal niet nodig, want alles en alles wat de ‘Amayzinnetjes’ doen kun je volgen. Van de prachtige nieuwe spullen die er binnenkomen, de mooie nieuwe kleren die voorbij gedragen worden, daarna gepast en gefotografeerd worden, de BN’ers die binnenkomen alsof ze kind aan huis zijn. Dat zijn ze trouwens gewoon ook. De grappen en grollen van de editors naast ons, de spontane dansjes op hippe nummers die ineens keihard door de redactie schallen. De schat van een hond van May (Monty, wie kent hem niet) die af en toe mee mag en bij ons gewoon z’n eigen plekje heeft. En die uiteraard iedereen even vrolijk tegemoet kwispelt. En dan het glossy Magazine waar ik het gisteren al over had.

 


 

En en en… Weet je wat nog meer? Ach… ga eigenlijk gewoon zelf maar even kijken www.amayzine.com en vooral: feliciteer ze even. Doe ik het nu meteen:

 

Lieve May-Britt en lieve Adeline, Kiki, Lilian, Daniëlle, Annabelle, Annick, Tessa, Lotte en Nikita. Van harte met jullie vijfde verjaardag en ga alsjeblieft nog heel lang zo door. Ik geniet er zo van. Het verveelt geen minuut. Dat doen jullie supergoed. Een heel fijne dag gewenst met heel veel bubbels en taart en plezier. Ga zo door, want het is een genot om jullie bezig te zien en natuurlijk vooral om te zien wat jullie voor moois schrijven en maken.

 

Dikke kus van de buurvrouw

Door: Franska