Lekker sjansen bij het dansen

 

Tweederde van de single vijftigplusvrouwen vindt het hartstikke leuk als hun nieuwe vlam lekker kan dansen.
 

 

50-plus datingservice Ourtime deed er onderzoek naar* en kwam tot een verrassende conclusie: Voor vier op de tien vrouwen is het echt een flinke afknapper als hun nieuw liefje er op de dansvloer niks van bakt. Mannen doen gelukkig niet zo moeilijk, maar samen gaan dansen is voor veel vijftigplussers wel een ideale eerste date. Lekker ongedwongen sjansen onder het dansen maakt zo’n eerste afspraak ook veel gemakkelijker, nietwaar?

 

Een tijdje geleden werd een vriendin van me vijftig en we hadden met een paar vriendinnen bedacht dat we een avond met haar op stap zouden gaan. Maar omdat we niet hip met een gin-tonic in een club wilden zitten, hadden we bedacht dat we haar mee zouden nemen naar een lekker feest, waar we niet zouden worden uitgelachen om onze dansmoves.

 

En zo belandden we op een singles feest. Een paar vriendinnen, zonder lief, wilden best graag een leuke nieuwe vent leren kennen en daarom hadden we voor zo’n feest gekozen. Ik heb in tijden niet zo’n leuke avond gehad. We gingen heerlijk uit ons dak op muziek van Rick Astley, Wham, Bon Jovi en Doe Maar. We konden alles meezingen en we voelden ons weer zestien.

 

Opeens stond er een keurige meneer op de dansvloer, in een rode broek en gestreken shirt. Hij stond volkomen in zijn element op Don’t you forget about me van de Simple Minds mee te swingen. Hij had het dik naar z’n zin. Wij ook, want we konden ons helemaal voorstellen dat hij in z’n jonge jaren de hunk van de school was die z’n haar met suikerwater in stekels omhoog had staan en eyeliner onder z’n ogen droeg. Een van de single vriendinnen greep haar kans en flirtte er lekker op los en aan het einde van de avond had ze een vervolgdate met hem te pakken. Eindelijk een leuke vent, die z’n dansmoves kent!

 

 

Veel plezier!

 

*Het onderzoek werd in april 2017 in opdracht van Lexa.nl representatief uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.043 Nederlandse single mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder, waarbij onderzoeksresultaten van leeftijdsgroep 50+ hier is uitgelicht.

 

Door: Irene Smit

 

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.