Stiekem is Ierland heel zoet

 

Renee: De vorige keer vertelde ik al waarom je volgens deze 10 redenen naar Ierland zou moeten gaan maar stiekem is er eigenlijk maar één echte reden… We kennen het van Guinness, the Dubliners, stoere kroegen met zingende mannen, zalm, ruige kusten etc. Maar stiekem is het heel zoet daar. 

 

Ik ben een echte zoetekauw. Helaas, ik zou willen dat het niet zo was. Ik lust echt bijna alles als het maar zoet is (overigens wissel ik dat weer graag af met zout maar dat terzijde). Mijn ‘geluk’ is wel dat er altijd en fles water naast me staat, want na drie stukjes chocolade of andere mierzoete lekkernij ben ik al misselijk. 

Na een paar slokken water kan ik dan weer door. Ook als ik op vakantie ben, wil ik graag alles proeven. Daarom deel ik mijn favoriete zoete adresjes met jullie. Geniet ervan!

 

Chocolete factory

 

De beste start

Als je me ergens gelukkig mee kunt maken, is het een goed ontbijt. En dan bedoel ik dus zo’n ontbijt waarbij je ongeveer vier meter aan tafels hebt met allemaal lekkers in kleine bakjes, vers gemaakt en van zoet tot hartig. Dat kan dus heel goed bij Hotel The River Lee.

 

 

Chester Cake

 

Tussendoor

Het is zeker de moeite waard om tussendoor even een stop te maken bij de English Market (www.englishmarket.ie), voor alle lokale lekkernijen én voor de Chester cake. Deze cake was vroeger voor de armen, hij bestaat namelijk uit allemaal restjes. Voor de echte Engelse ‘touch’ moet de cake een nacht weken in thee, daardoor is-ie lekker klef. De cake is ook nog eens spotgoedkoop.

 

 

Crawford Gallery Cafe

 

Kunst en zoet           

In de Crawford Art Gallery kun je naast mooie kunst bewonderen ook nog heerlijke home made taarten eten bij het gallery café. En hier is niet alleen alles heel lekker maar ook het servies is zo mooi. Koop er ook even een potje jam om mee naar huis te nemen.

 

Lunchroom Lemon Leaf

 

De lekkerste taarten

Taarten zijn eigenlijk overal erg lekker. Ik heb er geen enkele geproefd – en dat waren er een hele hoop – die níét lekker was. Een heel leuk adresje in Kinsale vond ik Lemon Leaf Café. Je kunt er lekker op het kleine binnenplaatsje zitten. Tip: neem de rabarbertaart, vers uit de oven en warm geserveerd.

 

Mega scones

 

Voor de lunch (ja we gaan gewoon door)

Tom’s Bakery, dat is echt een bakkerij met (h)eerlijke, ambachtelijk en met passie gemaakte pie’s, pastries, cakes etc. Echt een bezoek meer dan waard!

 

Yellow men de Noord Ierse variant van de toffee

 

De Yellowmen

Een authentieke zoete traktatie die je echt moet proberen is de Yellowman, dit is de Noord-Ierse variant van de toffee. Je kunt hem bij verschillende snoepwinkels krijgen, onder andere bij Aunt Sandra’s in Belfast.

 

Snoepwinkel Mr Simms

 

Mr Simms

Dit dé snoepwinkel van de UK. Het is echt een soort kinderdroom, deze winkel, al het snoep staat tot aan het plafond opgestapeld in bakken. Het is alleen al leuk om er eens binnen te kijken. Mr. Simms kun je vinden in Cork, Limerick en Dublin.

 

Mella’s Irish butter Fudge

 

Tot slot mijn ‘verslaving’

Fudge heb je hier in alle soorten en maten. En allemaal zo lekker! Mijn favoriet was de Mella’s Irish butter Fudge met vanillesmaak.

 

Deze stedentrip naar het charmante Ierland is mogelijk gemaakt door Ierland Toerisme en Zoover, de website die ervoor zorgt dat je in staat bent dé perfecte vakantieplek te vinden. Lijkt het jou ook te gek om op vakantie te gaan naar het charmante Ierland? Neem dan hier een kijkje.

 

Weet je nog niet precies waar de volgende reis naar toe gaat? Laat je dan inspireren op het blog Hier vind je de mooiste verhalen, tips én praktische informatie die ervoor zorgen dat je niet kunt wachten tot je weer op vakantie kunt.

 

Door Renee

 

Beeld: Zoover en The last wonton en Vivian Vos