Zo zit je toch weer in het theater

 

Mis je het ook zo, een echte avond uit? Ik zou zo graag weer eens op het pluche in het theater willen zitten.

 

 

Nu mijn kinderen geen pubers meer zijn heb ik alle vrijheid om lekker op stap te gaan. Mijn meneer en ik hadden daarom besloten om minimaal twee keer per maand naar het theater te gaan. Want daar gebeurt zoveel leuks, daar wil je bij zijn.

 

Maar toen kwam corona en viel dat goede voornemen behoorlijk in het water. Alles ging dicht, weer een beetje open en opnieuw dicht. Jammer voor ons maar dramatisch voor de theaters, artiesten en iedereen die er verder ook een boterham aan verdient.

 

Daarom vind ik het geweldig dat er ergens in Nederland een vermogende familie is die graag iets wilde doen tegen de kaalslag in de culturele sector en de portemonnee trok voor een riante gift aan De Kleine Komedie in Amsterdam, een van de leukste theaters van het land.

 

Met dit geld is een digitale adventskalender gemaakt. Iedere dag gaat er om 12.00 uur een luikje open waar een kleine voorstelling achter zit. Op 1 december zag je Brigitte Kaandorp en Theo Nijland met een heerlijk liedje over aanraken. Op 2 december cabaretduo Yentl en De Boer over het nieuwe normaal. En zo tel je verder af naar het einde van het jaar.

 

Het is zo leuk om weer artiesten op het podium te zien. Noem het een druppel op de gloeiende plaat, ik vind het fantastisch.

 

Wil je ook een kijkje nemen op deze bijzondere kalender? Klik dan hier 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit