Zo maak je van jouw bed een vijfsterren-hotelbed

 

Vaak slaap ik in hotels toch echt stukken beter dan thuis. Ik slaap veel dieper, langer en dus over het algemeen gewoon beter. 

 

Heel fijn voor iemand als ik die met nogal wat slaapproblemen kampt. Maar om nou een groot deel in hotels te gaan slapen lijkt me ook weer zo onhandig en bovenal behoorlijk prijzig.

 

Dus mijn oplossing: haal het hotel lekker in huis. Je bed zo hotelproof mogelijk maken kan natuurlijk ook, en wel in deze 5 stappen.

 

1. Investeer in een goed matras
Beetje typisch dat ik dit als eerste tip geef aangezien ik deze stap zelf nog moet gaan doen, maar het is wel de belangrijkste voor de allerbeste nachtrust. Zo stom ook om te besparen op een matras — ja, die dingen zijn duur maar je spendeert er dan ook wel héél veel tijd in. Niet zuinig zijn, dus.

 

2. Ga voor de grote maten
Even ervan uitgaande dat dit past in je slaapkamer, natuurlijk. Maar ik slaap toch echt het allerlekkerst in de hotels die zo’n asociaal groot bed hebben. Dat als je samen slaapt je elkaar niet eens per se hoeft aan te raken. En waar je in je eentje volledig diagonaal in kan liggen. HEERLIJK. Dat mensen als ze je bed zien verbaast zijn hoe gigantisch groot je bed is. Laat ze maar jaloers worden.

 

3. Meer, meer, meer
Een goed kussen is essentieel voor een goede nachtrust. Maar de mensen die ooit in een hotel hebben geslapen (zo goed als iedereen, lijkt me), weten dat de beste bedden altijd een overdaad aan kussens hebben. DOEN.

 

4. Ga voor wit
Ja, dat associeer ik toch ook altijd met hotels: hemels wit. Zowel voor hoeslaken, als voor het dekbedovertrek. Of het écht je slapen beïnvloed, onder welke kleur je ligt? Ik heb nog niet gezien dat het wetenschappelijk bewezen is, maar mark my words: wit is the way to go.

 

5. Ga voor de juiste lakens
Die witte dan dus, hè. Om nou elke dag alles te gaan wassen geeft waarschijnlijk het beste effect, maar dat is niet helemaal haalbaar. Oplossing: koop lakens van 100% geweven percale katoen. Geloof me. Je wil nooit meer anders.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer