Zondag met Lubach was weer genieten

 

Zo knap hoe Zondag Met Lubach elke keer weer vlijmscherp uit de hoek kan komen. Het is elke keer zó raak.

 

Natuurlijk stond het coronavirus centraal in de aflevering van gisteren, en natuurlijk had Arjen Lubach er ook weer een kijk op die ik echt briljant vond. En ja, ook ik ben corona-moe, maar dat geldt blijkbaar niet als Arjen Lubach erover praat. Genoten heb ik. En gelachen ook, vooral eigenlijk.

 

Hij slaat zo de spijker op z’n kop en vooral Hugo de Jonge moest het ontgelden. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik de hele tekst ‘let us know’ uit zijn mond echt tenenkrommend vond, maar om er zo’n liedje aan vast te knopen — dat kan alleen Lubach natuurlijk. En ik krijg het de rest van de week niet meer uit m’n hoofd.

 

Maar behalve dat ik flink gelachen heb, zet Lubach me ook weer ouderwets aan het denken. Want hoe krom is het, hoe het in ons land gaat met testen? Als je het rijtje ziet van alle landen die het presteren om meer testen te doen dan Nederland. En waarom moeten die testen verfijnd zijn? En waarom is er nooit een probleem van gemaakt dat Ann Vossen ook voorzitter is van de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie?

 

Bij de volgende persconferentie wil ik Arjen Lubach graag in het publiek hebben. Om achteraf vragen te kunnen stellen. Want hij zegt toch wat wij allemaal denken? Dat geldt in ieder geval voor mij.

 

Arjen, ik smeek je. Plak er tenminste nog één seizoen aan. Je bent grappig, verfrissend én informeert ons als publiek ook nog eens.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer