Oma’s rode kool met worst

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Een recept met rode kool en worst.

 

Annie Deleersnyder, ook wel oma Annie genoemd, kookt al meer dan veertig jaar. Eerst in haar eigen café en nu op televisie. Oma Annie zweert bij gewoon kost “zonder veel tamtam (poespas)”. In haar nieuwe kookboek Doe maar gewoon! deelt Annie haar 45 favoriete recepten, zoals deze overheerlijke rode kool met worst.

 

Ingrediënten

 

  • 1⁄2 rode kool
  • 1 kg stoofappels
  • 100 g boter
  • 2 el azijn
  • 2 el suiker
  • 600 g aardappelen
  • peper en zout
  • 4 worsten (200 g p.p.)

 

Zo maak je de rode kool met worst

 

  • Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de kool in fijne reepjes.
  • Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  • Smelt de helft van de boter in een grote stoofpot. Doe er de rode kool en de appelstukjes bij, voeg de azijn en suiker toe en een bodempje water.
  • Laat stoven onder deksel tot de kool zacht is. Voeg naar smaak peper en zout en eventueel extra suiker toe.
  • Schil de aardappelen, spoel en snijd in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water.
  • Bak ondertussen de worsten in de rest van de boter. Zet het vuur niet te hoog, anders gaan ze barsten. Giet de aardappelen af en schud ze op.
  • Serveer de worst met de gekookte aardappelen en de rode kool.

Door: Redactie FavorFlav