Zo maak je heerlijke ijskoffie-ijsjes

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: zo maak je ijskoffie-ijsjes.

 

 

 

Inmiddels heb ik een redelijk goede verzameling kookboeken in m’n kast staan, maar het recept waar ik deze het meest blij mee ben komt gewoon van de Appie. Ja, vergeet zeker niet af en toe de Allerhande te checken want daar komen zéér fijne recepten in voor. Zoals deze: ijskoffie-ijsjes. Hóe lekker klinkt dat dan?!

 

En ik moet toegeven, ze zien er ook wel héél leuk uit. Ik ben benieuwd of mijn creatie net zo Instagrammable eruit komt, maar ik ga mijn best doen. Aan het recept zal het in ieder geval niet liggen: het is hartstikke makkelijk om te maken.

 

Klaar in slechts drie stappen

Kijk, dat is nog eens een meevaller. Als je alle ingrediënten in huis hebt gehaald, hoef je alleen maar deze drie stappen door te lopen:

 

Ingrediënten:

  • 240 ml espresso
  • 6 el gecondenseerde volle melk
  • 1½ el vanille siroop
  • 50 gr pure chocolade
    Nodig: ijsvormpjes

Stappen

  • Meng de espresso, 2/3 van de gecondenseerde melk (hoe lekker is dit trouwens als ingrediënt? Ik zie het steeds meer voorbij komen and I love it) en de vanillesiroop in een maatbeker met schenktuitje (die heb ik niet dus voor mij wordt het gewoon een kom) en mix tot een mooi geheel
  • Vul de ijsvormpjes met het mengsel tot ongeveer 4/5. Doe het vervolgens twee uur lang in de vriezer. Als je hem er dan weer uithaalt, heeft een beetje de structuur van een slushie — en dat is goed. Voeg dan het resterende gecondenseerde melk toe aan de ijsjes, steek het stokje erin en laat ze nog ten minste zes á acht uur in de vriezer
  • Smelt de chocolade au-bain-marie voor je de ijsjes uit de vriezer haalt en verdeel met een theelepel al zigzaggend de chocola over de bevroren ijsjes.
  • Et voilà! Dit weekend ga ik ze zelf maken, want hier heb ik wel behoefte aan als we in Nederland die 30 graden gaan aantikken.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer