Allemaal vrouwen die verliefd naar me keken!

 

 

‘Mijn man neemt heel vaak bloemen voor me mee’, zei een vriendin een keer tegen me. Ik dacht: ‘Zo’n slijmbal wil ik helemaal niet als man’. Maar stiekem was ik natuurlijk toch wel een beetje jaloers. Terwijl ik tegelijkertijd ook weer dacht: ‘Dan komt ie natuurlijk met een heel stom bosje aan, dus laat maar zitten’.

 

Toch… geen probleem zo klein of ik weet er wel een oplossing voor. Gewoon een kwestie van goed je hersens gebruiken. Dus de eerstvolgende keer dat m’n man naar de markt ging, om vis te halen en kaas bij z’n favoriete kaasboer, gaf ik hem dit extra boodschappenlijstje mee:

 

  • 1 bos riddersporen, van die lichtblauwe. En als ze die niet hebben van die korenbloem-blauwe
  • 1 bos kamille, en als dat er niet is, dan gipskruid
  • 1 bos rose cosmea en als dat er niet is, dan rose campanula of iets anders fladderigs rose

 

Die laatste werd natuurlijk al moeilijk, want als je zelf (als man) moet gaan beslissen wat fladderig rose is, kan het zomaar een gerbera worden. Of een anthurium. Geen idee wat een man fladderig vindt… Zal sowieso iets anders zijn dan wat ik voor me zie.

 

Maar goed. Hij kwam met drie bossen thuis en ik was hartstikke blij. En hij ook. Want wat gebeurde er op de markt en op de weg naar huis? Allerlei leuke vrouwen keken hem verliefd na, met al die bossen onder z’n arm. Dat verhaal kreeg ik er bij thuiskomst bij. Grappig!

 

Dus ..als je je man een keer een fikse boost zelfvertrouwen gunt… maak een lekker boodschappenlijstje, met minstens drie bossen bloemen erop. Jij blij, hij blij, vrouwen onderweg blij. Iedereen blij!

  

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter