Zo groot is de kans op (klein)kinderen door kerst

 

Zo tussen alle kerstbomen en nieuwjaarsproosten lusten we er wel pap van, blijkt. Want eerlijk: we gaan nogal van bil tussen kerst en oud & nieuw.

 

Sterker nog: er worden verrassend veel baby’s in september geboren. Elk jaar weer, wereldwijd. En, stelletje rekenwonders, dat is dus precies negen maanden ná de feestdagen. Hoe komt dat? Het is onderzocht. We blijken niet alleen vrij veel tijd en zin te hebben in the holiday season, we zijn ook nog eens extra vruchtbaar. Mannen produceren sperma van een betere kwaliteit in de winter en dat het zo veel en vroeg donker is, zorgt ervoor dat koppels ook meer tijd hebben op een dag om in bed te duiken.

 

Zo blijkt dat negen van de tien dagen in het jaar waarop gemiddeld de meeste mensen jarig zijn allemaal in september zijn. Vierentwintig september is de ultieme dag, als je het dan toch wilt weten: dan zijn de meeste mensen jarig, gevolgd door 19 september. Er zijn daarentegen maar heel weinig mensen – relatief gezien dan – jarig op 25 december. En ook op 1 januari. Logisch, want dan willen de meeste mensen liever niet bevallen, precies op eerste kerstdag. Plus: veel dokters zijn dan óók vrij. Dus iedere baby die nog even kan wachten blijft mooi in de buik. Naast september zijn ook augustus en oktober populaire maanden voor geboortes. Precies, alles wat een beetje zo rond de feestdagen wordt verwekt. Zo werden er in augustus 15.565 baby’s geboren. Ter vergelijking: in februari en april waren dat er ‘maar’ 13.273 en 13.250.

 

Dus als je nog een kinderwens hebt in 2020, pak vooral je kans in deze decembermaand. En maak je vent dan lekker vroeg wakker op kerstochtend. Of op 1 januari. Want de meeste baby’s worden tijdens de ochtendseks gemaakt, blijkt ook. Je bent dan vruchtbaarder dan laat in de avond, zeker als jullie ’s avonds laat nog alcohol hebben genuttigd. Kijk, zo kun je nog eens effectief aan het jaar beginnen. En dan doe je misschien lekker mee met al die septemberverjaardagen. 

Door: Redactie Amayzine.com