Wordt deze single van Frank Lammers de kersthit van het jaar?

 

 

Dat Frank Lammers een veelzijdig acteur is wisten we natuurlijk allang, maar hij heeft nog veel meer talent in huis.

 

 

 

Ik kan maar geen genoeg van hem krijgen, wat voor rol hij ook speelt. Of het nu de sullige echtgenoot is in de commercials van de gele supermarkt of de huiveringwekkend enge Ferry uit Undercover: ik geloof het meteen wat hij speelt.

 

En Frank kan ook een aardig moppie zingen. Afgelopen zomer had hij al een nummer-1-hit te pakken op muziek van Je veux de l’amour van Raymond van het Groenewoud, waarmee hij een hilarische ode bracht aan de voormalige bondscoach Frank de Boer.

 

 

Dat was natuurlijk een behoorlijk uit de hand gelopen grap, maar echt zingen kan Frank ook. Heb je hem gezien bij Matthijs Draait Door waar hij samen met singer-songwriter Leona Philippo een prachtige uitvoering gaf van Ne me quitte pas van Jacques Brel? Meine Güte, ik zat gewoon met tranen in m’n ogen te kijken!

 

 

Eerder stond hij al samen met Ricky Koole op het Podium van de Gedeelde Smart bij DWDD met de ballad ‘You can’t make old friends’. Of dat de uitzending haalde weet ik niet meer, maar luister maar eens naar deze heerlijke sound.

 

 

Die samenwerking smaakt naar meer, vonden Frank en Ricky, en daarom komt er nu ook een kerstsingle uit. Vanaf 26 november is ‘My own damn Christmas tree’ te horen. Met zo’n titel kan het alle kanten op, maar het zou me niks verbazen als Frank er zijn tweede nummer-1-hit van het jaar mee scoort.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit