Een klassiek recept dat je gewoon wilt weten en opeten.
Dit heb je nodig
Balletjes
500g gehakt
1 ei
120 ml melk
130 g paneermeel
1 kleine ui
2-3 teentjes knoflook
snufje gedroogde oregano
snufje paprikapoeder
snufje gedroogde chilipeper
versgemalen zwarte peper
snufje zout
Pittige tomatensaus
1 pakje gezeefde tomaten
2 knoflooktenen
1 rode chilipeper
Peper en zout
Oregano
Paprikapoeder
Optioneel: extra sambal
Zo maak je het
Klop het ei en de melk goed door elkaar. Snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Doe het gehakt in een kom en voeg hier alle voorbereide ingrediënten aan toe. Kneed dit even een tijdje met je handen goed door. Als het gehakt goed gemengd is vorm je kleine balletjes van het gehakt. Bak deze in een pan met olie.
In een andere pan maak je de pittige tomatensaus. Doe het pakje gezeefde tomaten in de pan.
Pers de knoflook en snijd de rode peper fijn. Voeg dit toe aan de tomaten en breng op smaak met kruiden. Laat dit 10 minuutjes op laag vuur pruttelen. Voeg dan de balletjes toe en laat nog even goed intrekken. Serveer de balletjes als borrelhap of bij de pasta.
Door: Meagan Suares
Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.