Balletjes in pittige tomatensaus

 

Een klassiek recept dat je gewoon wilt weten en opeten.

 

 

Dit heb je nodig

 

Balletjes

  • 500g gehakt
  • 1 ei
  • 120 ml melk
  • 130 g paneermeel
  • 1 kleine ui
  • 2-3 teentjes knoflook
  • snufje gedroogde oregano
  • snufje paprikapoeder
  • snufje gedroogde chilipeper
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje zout

 

Pittige tomatensaus

  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode chilipeper
  • Peper en zout
  • Oregano
  • Paprikapoeder
  • Optioneel: extra sambal

 

Zo maak je het

 

Klop het ei en de melk goed door elkaar. Snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Doe het gehakt in een kom en voeg hier alle voorbereide ingrediënten aan toe. Kneed dit even een tijdje met je handen goed door. Als het gehakt goed gemengd is vorm je kleine balletjes van het gehakt. Bak deze in een pan met olie.

 

In een andere pan maak je de pittige tomatensaus. Doe het pakje gezeefde tomaten in de pan. 

 

Pers de knoflook en snijd de rode peper fijn. Voeg dit toe aan de tomaten en breng op smaak met kruiden. Laat dit 10 minuutjes op laag vuur pruttelen. Voeg dan de balletjes toe en laat nog even goed intrekken. Serveer de balletjes als borrelhap of bij de pasta.

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares